Odmor u Beogradu ili u banji?

Kada neko kaže da ide na odmor u Beograd, nije li to malo čudno? Beograd, grad koji nikada ne miruje, grad u kome se stalno nešto dešava, a vama je to mesto za odmor?  Naravno, taj odmor će vam upotpuniti brojni apartmani u Beogradu, ali i hoteli kojima je ponuda na zavidnom nivou, uz čitavu ponudu programa i sadržaja u okviru brojnih hotela koji se mogu pronaći širom prestonice.

Međutim, oni koji nisu za hotele, niti žele da im apartmani u Beogradu budu mesto odmora, već samo usputna stanica, mogu se odlučiti i za neke druge sadržaje. Možda odmor u banji blizu Beograda? Jeste li razmišljali o tome ili pak mislite da u banju treba da idu samo oni kojima je potrebna rehabilitacija?

Banjski turizam – svetski trend i kod nas

Banjski turizam širom Evrope postao je sve popularniji. Moderni velnes i spa centri mame turiste, pa su brojni veći gradovi u regionu iskoristili potencijale sa ciljem da privuku što više posetilaca. Nije to samo slučaj sa zemljama u regionu, jer i Srbija ima čime da se pohvali.

Naime, naši potencijali kada je banjski turizam u pitanju su ogromni, a brojne srpske banje bili su i središta mnogih manifestacija tokom postojanja jugoslovenske države. Danas u Srbiji ponuda za banje ima, ali se mora malo proputovati po našoj zemlji.

Međutim, za sve one koji su ipak odlučili da posete našu prestonicu i iskoriste nekoliko dana tako što će se smestiti u nekom od apartmana u Beogradu, mogu se raspitati i za brojne banjske centre u blizini našeg glavnog grada, jer jedan dan potpunog uživanja za dušu i telo sigurno će dobro doći.

Osim Vojvodine koja obiluje ogromnom banjskom ponudom, kao i jug Srbije, mogu se pronaći i brojni balneološki centri nedaleko od Beograda. Na manje od pedesetak kilometara od Beograda moguće je pronaći brojne ponude, ne samo kada su banje u pitanju, već i mnogi akva parkovi, koji su idealni za porodični odmor i smeštaj.

Tako se recimo u Mladenovcu nalazi centar za lečenje brojnih bolesti koje su neurološke prirode, baš kao i neke povrede nastale usled povrede i oštećenja. Za sve one kojima je potrebna rehabilitacija usled mnogih neuroloških i moždanih bolesti i oštećenja preporuka je da posete banju podno Fruške Gore, jer je spoj mineralne vode i čistog vazduha idealna prilika za relaksaciju.

Ukoliko imate problem sa cirkulacijom, krvnim sudovima i mokraćom, ukoliko ste skloni dijabetesu ili vas muči pankreas, dobro je posetiti banju koja se nalazi u blizini Aranđelovca, jer svojom ponudom mođe itetkako doprineti vašem oporavku.

Za sve hedoniste koji ne znaju, u okviru ove banje mogu pronaći razne ponude poput otvorenih i zatvorenih bazena, velnes i spa centara, a ljubitelji sporta vreme mogu provoditi na terenima za fudbal, tenis, ali i u teretani i fitnes salama. Šetnja prirodom doprineće da se opustite i odmorite od buke i pritisaka, pa se u ponudi mogu pronaći i brojni drugi sadržaji za relaksaciju poput sauna, masaža, ali i jahačkih klubova za ljubitelje ovog sporta.

Pored banjskog turizma, svakako se nameću i kulturno istorijske znamenitosti, ali i brojna arheološka nalazišta koja se nalaze u blizini ovih banja. Tako da nemojte da vas začudi ako se vaš boravak u glavnom gradu, malo oduži, pa umesto što će vas ugostiti apartmani i hoteli u Beogradu ipak to bude neki smeštaj u okviru banjskog kompleksa. Sve je moguće uz dobru volju i malo želje. Naravno, ključno je koliko to vaš novčanik može da izdrži, ali sigurno je da uz malo novca možete sebi priuštiti kvalitetan vikend odmor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *