Nova modna pravila: kako da nosite patike ove jeseni

I ove jeseni će, očekivano, najpopularnija obuća biti upravo sportske patike, koje su sve češće birani modeli obuće i na revijama visoke mode.

Stoga možete pozajmiti neke ideje upravo od najpoznatijih imena među kreatorima i slobodno uploviti u sasvim novu i uzbudljivu modnu jesen, koja od Vas neće zahtevati ništa drugo nego da već kombinujete ono što imate u ormaru.

Stoga se pri prvim hladnijim danima naoružajte kreativnošću i udobnošću, jer nam upravo to donose patike kao obavezan deo izgleda u svim prilikama.

Patike u work otufitu – itekako prihvatljive

Osim ako Vaša firma ne nalaže striktna i stroga pravila oblačenja, patike će biti itekako prihvatljiv deo Vašeg poslovnog outfita – pogotovo oni modeli koji i ne liče na patike.

Zato upravo i počinjemo sa onima koji su u boji zlata, srebra ili bronze, i koji su poseban šik akcenat svakoj kombinaciji. Svakako, među njima se nalaze i patike čiji je sam vrh u nekoj od ovih boja, koje se posebno dobro slažu sa dužim i širim varijantama poslovnih pantalona.

Na ovaj način, zaista ćete biti miljama udaljeni od podsećanja na bavljenje sportom. Plitki modeli ovakvih patika biće rezervisani za otkrivene noge, odnosno kombinovaće se sa suknjama ili haljinama do kolena.

Očekivano je da će se plitke patike složiti kako sa uskim poslovnim pencil suknjama tako i sa nešto opuštenijim, lepršavim modelima haljina, dok će istovremeno ovakve patike biti rezervisane za sve dužine pantalone koje u manjoj ili većoj meri otkrivaju članak na nozi.

Sa druge strane, dublji modeli patike naći će se upareni sa širim i dužim pantalonama i dugim suknjama, i isti mogu biti i nešto grublji – nešto grublji izgled patike tako će biti sjajna protivteža lepršavosti odeće.

Posebni modeli za večernje/svečane izlaske

Iste patike mogu iz poslovne veoma lako biti prilagođene i svečanijim prilikama i večernjim izlascima.

Iako su starke već odavno popularne u ovakvim prilikama, te ne izostaju ni kao deo outfita za maturu ili svadbu, ove jeseni nosiće se prave sportske patike u kombinaciji sa svečanim haljinama.

Preporuka je da u pitanju budu što svedenije i jednostavne jednobojne ženske patike, poput onih u beloj ili svetloj sivoj boji, koje će se lako uklapati uz sve stilove i dezene.

Svakako, na drugom polu nalaze se patike sa štrasom i šljokicama, koje su same po sebi upadljive i koje predstavljaju zaista udobnu zamenu za večernju obuću, nimalo ne zaostajući za istom.

Ovom prilikom ne morate čak žrtvovati ni centimetre koje vam donose štikle, jer će patike sa skrivenom petom biti savršena zamena, koja je, pritom, i neuporedivo udobnija.

Upadljive patike za večernje izlaske lako ćete kombinovati sa klasičnom malom crnom haljinom ili pak njenim belim parnjakom, a kao posebno zanimljivi i zavodljivi detalj pocepani teksas šorts u kombinaciji sa majicom na bretele sa šljokicama biće sjajna alternativa uz slične patike za nešto opuštenije izlaske u klubove.

Iako se, zapravo, počelo od udobnosti, patike su danas i veoma šik alternativa obući na štiklu i veoma su IN; te je najtoplija preporuka da jedan model osveži i vašu modnu jesen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *