Nekoliko saveta koji će vam pomoći prilikom renoviranja kupatila

Da ne bude zabune, odmah na početku ćemo reći da renoviranje kupatila košta mnogo i para, i vremena i pokoje sede vlasi. Međutim, ako pažljivo i pametno ulažete isplatiće vam se kasnije mnogostruko.

Trik je u odabiru one nadogradnje koja odgovara vašem životnom stilu i rutinama, možda vam je potrebna kada jer ćete doslovno u nju ulaziti svaki dan, zidna polica ukoliko nemate gde odložiti gelove za tuširanje i šampone, dva umivaonika ukoliko ne želite više da vodite bitke laktovima i slično. 

Postavljajte pitanja i informišite se pre nego što krenete sa renoviranjem  

Pre nego što se zaljubite u neki dizajn postavite sebi dosadna pitanja koja utiču na vaše kupatilo i vaš budžet, jer dešava se da ono što izgleda lepo ne biva uvek i najbolje rešenje, budite pripremljeni za razna pitanja koja ćete postaviti dizajneru i majstorima. 

  • Koja je vaša svakodnevna rutina? 

Raspored u kupatilu zavisi od toga.

  • Koliko možete potrošiti?

Odredite okvirni budžet koji želite da izdvojite, ali računajte i na nepredviđene troškove.

  • Koliko vam je prostora potrebno?

Jednostavnije je isplanirate odmah, kada se počinje sa poslom nego kasnije kada se renoviranje privodi kraju.

  • Koliko će ljudi koristiti kupatilo?

U zavisnosti od toga birajte jedan, odnosno dva umivaonika, jedno ili dva ogledala.

  • Šta vam se ne dopada u sadašnjem izgledu vašeg kupatila?

Ovo je važno pitanje jer sigurno ne želite te stvari u novom renoviranom kupatilu. 

Kada ili tuš kabina?

Samostojeća kada je popularni trend poslednih nekoliko godina, ali tuš kabina i dalje ostaje prioritet. Ko ima prostranije kupatilo može se odlučiti i za jedno i za drugo. Samostojeće kade su naročito pogodne za parove koji imaju malu decu, jer ih je lakše kupati u njima nego u tuš kabinama. 

Tuš kabine

Fokusirajmo se na tuševe jer smo već napomenuli kako imaju prednost nad kadama. Iako deluje beznačajno odabir ograde za vaš tuš ili kombo tuš/kadu učiniće drastičnu promenu u vašem kupatilu, a ovo su glavni igrači:

Zavesa

Zavese su najpogodnije za kombo tuš/kadu, jer meka, fleksibilna zavesa je mnogo bolja opcija ukoliko imate malu decu ili čuvate životinje, što ne bi bio slučaj ako se odlučite za staklena ili plastična klizna vrata. Uostalom, zavese su jeftine, dolaze u mnogo dezena i možete ih menjati kad god poželite. 

Staklena vrata

Staklena vrata daju utisak prostranosti tuš kabine, a samom kupatilu oređenu dozu elegancije. Možete ih učiniti još lepšim uramljenim ukrasima oko ulaza. 

Bez vrata

Tuš kabina bez vrata nekima zvuči besmisleno, a zapravo je vrlo interesantna opcija, pogotovo za one ljude koji uživaju u minimalističkom stilu. Nemojte da brinete o prskanju vode ukoliko se odlučite za ovako nešto jer se rešenja nalazi u centralnom odvodu i vodootpornim površinama.  

I poslednje, ali ne najmanje važno pobrinite se da vaše kupatilo ima dobre odgovarajuće elemente. Pored standardne slavine za tuš i slavina za kade, postoje uređaji koji se mogu dodati nezavisno od renoviranja kupatila, jer predstavljaju poseban dodatak koji će osvežiti vaše kupatilo i učiniti vreme prevedeno u kadi ili tuš kabini znatno interesantnijim. 

Termostatski ventil za tuš 

Zvuči komplikovano, ali u osnovi je to ono što vam daje savršenu temperaturu vode za kupanje. Instaliranjem termostatskog ventila za tuširanje postiže se automatsko podešavanje tople i hladne vode kako bi se izbegle opekotine u slučaju promene pritiska.

Odabir tuša

Odabir tuša je uvek bio interesantan zadatak kada je u pitanju pravljenje nove tuš kabine. Ogromna raznovrsnost tuševa omogućava svakom korisniku da nađe baš onaj koji mu najviše odgovara bilo da li mu treba običan tuš ili neki od naprednijih poput tuševa sa filtrirajućim svosjtvima. Takođe tu ulazi i činjenica da naprednije tuševe možete podešavati da izbacuju vodu onako kako vama odgovara. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *