Nega masne kože uz preparate Korejske kozmetike

Masna koza problem je sa kojim se susreće veliki broj osoba, koja se manifestuje kao sebum ili čuveni masni sjaj. Jednostavnim zapušavanjem vidljivih i proširenih pora utiče na pojavu različitih nepravilnosti na koži, kao što su akne, bubuljice i komedoni.  Zbog svega toga, nega masne koze je imperativ kojim se vodi Korejska kozmetika. Istraživali smo za vas baš ove popularne kozmetičke preparate koji čine da masna koza bude davna prošlost, i došli do interesantnih zaključaka koje savetujemo da pročitate. 

Nega lica čini da se uspostavi balans između obimnog lučenja seruma i često dehidrirane kože. Pristup koji ima Korejska kozmetika znatno je nežniji od tretmana sa zapada. Kozmetika namenjena problemu masne kože iz zapadnih zemalja zasniva se na ne tako nežnom tretmanu koji se sastoji iz odmašćivanja i matiranja kože lica. Korejska kozmetika kreirala je preparate kojim se umiruju upale i daje hidratacija koži, kao vrlo efikasna i detaljna nega lica. 

Korejska kozmetika stvorila je unikatnu liniju proizvoda za masnu kožu

Masna koza zahteva aktivno čišćenje, ali uz pažnju da ne dođe do dehidratacije. Balzam se koristi kao baza koja sjajno otklanja šminku, ili hidrofilno ulje. Zatim sledi upotreba gela ili pene za dvostruko ciscenje lica. U tom pogledu, masna koza se fenomenalno čisti uljem The Skin House Essential i balzamom Banila. Nakon toga, drugi nivo za ciscenje lica uspostavlja se uz gel koji sadrži ulje čajnog drveta – Cosrx Low pH. Ovim preparatima omogućava se pedantno ciscenje lica, i uspostavljanje ravnoteže lučenja sebuma.

Usled nagomilavanja sebuma i ćelija kože, dolazi do zapušavanja pora i pojavljuju se akne i bubuljice. Nega masne koze vrši se svakodnevno uz blagi piling lica, kao što je hemijski ili na bazi enzima. Svi drugi mehanički pilinzi preporuka je da se ne koriste u velikoj meri – do dva puta u toku nedelje. Čuveni piling na bazi enzima koji je kreirala Korejska kozmetika, a na naše tržište doveo Skin Temple je Corsx – prah u kome uz enzime dominira centela, poznatija kao gotu kola i vrlo je pogodan i za osetljiv tip kože. 

Čišćenje lica temeljno je zahvaljujući inovacijama iz korejske rutine

Masna koza uspešno se čisti uz preparate na bazi salicilne kiseline – BHA. Kao stvorena za rešenje problema masne kože i problem upornih mitisera. Ima neverovatnu moć dubokog prodiranja u unutrašnjost svake pore, a zatim je i precizno čisti bez pojave upalanih procesa. Pored salicilne, postoje i druge kiseline uz koje je ciscenje lica potpuno, i određuju se prema tipu kože i ciljevima. Salicilna kiselina u čistom obliku često može da dovede do dehidrirane kože. Zato, Korejska kozmetika u svojoj liniji proizvoda Cosrx koristi kombinaciju sastojaka, kao što su derivati betain-salicilata, za čišćenje bez pojave problema dehidriranja. Tu smo za vas pronašli sledeće kvalitetne proizvode:

  • Cosrx Clear Pad – tupferi sa 1% koncentracije betain salicilata (ekvivalentno sa 0,5% salicilne kiseline), gde je nega koze zagarantovana;
  • Cosrx Blackhead Power Liquid – čisti pore i otklanja mitisere, uz 4% koncentracije betain-salicilata, kao maksimalno dozvoljenog procenta za kozmetičke preparate.

Pravilna nega lica zasniva se na specijalizovanim linijama uz: losion, emulziju, fluid, krem-gel i srodne proizvode koji nisu namenjeni svakom tipu kože. Sastojci koji imaju bitnu ulogu jesu: vitamin C, salicilna kiselina, ali  i cink, retinol, niacinamid, biljni ekstrakti, puževa sluz, bakuhiol i mnogi drugi. Korejska kozmetika u svojoj rutini bez koje se ne zamišlja nega masne koze ističe centelu i ekstrakt zelenog čaja, jer imaju potpuno umirujuće dejstvo i sprečavaju upalne procese. Za negu masne kože ističu se sledeći proizvodi:

  • Benton Losion;
  • Cosrx esencija;
  • Cosrx birch emulzija;
  • Krema na bazi puževe sluzi.

Kako bi masna koza bila prošlost, dovoljno je uspostaviti naviku dnevne nege, uz tonik i esenciju pre stavljanja SPF-a. Večernja nega obuhvata detaljno ciscenje lica, pilingovanje, tretman i hidriranje uz korejske preparate. Karakteristika za svaki SPF preparat jeste pre svega lagan sastav, koji se ne lepi i ima jednostavnu teksturu. To su: 

  • Missha krem-gel uz zaštitni faktor – sa SPF 50;
  • Missha esencija uz zaštitni faktor – sa SPF 45.

Mnogo je različitih preparata koje je Korejska kozmetika pripremila za  negu masne kože, kao pojavi koju je danas moguće iskoreniti. Ukoliko ste raspoloženi za kvalitetnu negu, posetite odličnu ponudu svih korejskih proizvoda na web sajtu i proverite zašto su najbolji i neizostavni deo nege svakog tipa kože.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *