Napravite pravi mali raj u sobi vašeg deteta  – postavite dečije tapete!

Na dečijim željama se retko štedi. Ako su videli kod svojih drugara dečije tapete krenuće molbe i preklinjanje da takvu dekoraciju zidova imaju i oni. Dok se deca premišljaju oko slika i boja, vas čekaju konkretnije odluke!

Zašto bi trebalo postaviti tapete u dečijoj sobi?

Tapete za dečiju sobu možda jesu nešto skuplja varijanta od običnog moleraja, ali duže traju, lakše se čiste i svoj izgled ne menjaju dugo vremena.

Krečenjem zaprljate celu prostoriju, morate da zaštite nameštaj i na kraju imate toliko posla oko čišćenja da vam se ovaj postupak ne mili ponavljati. Zid se zaprlja i iako postoje vodoperive boje, ipak će ćoškovi potamneti, boja bledeti…

Dečije tapete se lako lepe: papirne verzije moraju imati sloj lepka i na sebi i na zidu, ostalima je dovoljno naneti lepak na zid i pravilno prisloniti tapet – sav posao je gotov. Za potpune amatere i uprošćavanje posla napravljenje su i samolepljive tapete gde je lepak fabrički nanesen pa se skidanjem folije otkriveni delovi polako lepe na zid, a vi ne morate da brinete o nanošenju lepka.

Tapete za dečiju sobu imaju neke bitne prednosti koje su jako bitne svakom roditelju! Pre svega bi trebalo kupiti one koje su po sastavu deblje, dobar su izbor one mekane na dodir i debljine minimum 2mm. Dečije tapete ujedno mogu biti i i termički izolator zidova, a ako imaju i sintetike u sebi vaš mališan će imati zdravije okruženje jer su ove tapete i antibakterijskog delovanja.

Prateći instrukcije sa deklaracije videćete da su mnoge dečije tapete lake za održavanje. Negde je to brisanje vlažnom krpom, a najkvalitetnije dopuštaju čišćenje i abrazivnim sredstvima što će doprineti da se uklone svi tragovi vrednih dečijih kreacija i time će tapete za dečiju sobu dugo biti kao nove.

Ako pak kupite klasične papirne tapete onda uložite u neki vodootporni premaz koji će stvoriti barijeru na tapetama, a vama kasnije omogućiti lakše održavanje i njihovu dužu trajnost.

I za tinejdžerska premišljanja postoji rešenje…

Ne mislimo samo na izbor boja i dezena, već i lako uklanjanje tapeta koje je prosto kao i njihova postavka.

Zaboravite nekadašnju muku skidanja zidnih tapeta. Današnji lepak dozvoljava njihovo pomeranje za što preciznije postavljanje, ali i uklanjanje kvašenjem ili čak i bez tog postupka – jednostavnim odlepljivanjem. Lako ćete promeniti dekor na zidovima, lakše nego molerisanjem, a tinejdžeri mogu do mile volje da prolaze faze u pubertetu jer što je danas “in” za par meseci je “fujjj” pa će vam biti malo lakše.

Toliko boja i dezena, šta odabrati?

To nije vaša odluka! Deca umeju biti vrlo konkretna u svojim zahtevima. I dok se mališanima postavljaju tapete prepune ilustrovanih životinja i oblika, nešto stariji ipak žele foto tapete sa Diznijevim junakom ili scenom iz nekog crtanog filma. Dečije tapete sa šarama se moraju precizno uklapati da se dobije lep dezen na celom zidu, a foto tapete precizno pozicionirati na zidu i zalepiti bez vidljivih prelaza između delova sklopljene slike.

Kada vidite rezultat na zidovima bićete oduševljeni. Dete će imati zdraviji,  prelep kutak po svojoj želji, a vi manje posla oko čišćenja! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *