Koji su najbolji rančevi za decu

Ranac za školu u širu upotrebu ušao je tek 70tih godina prošlog veka. Iako je korišćen za planinaranje i kasnije u vojne upotrebe, još u drugom svetskom ratu, učenici su knjige nosili vezanim u kožne kopče sve do kraja 60tih. Navodno, ranac sa kopčama izmišljen je još 1938. godine a moderni ili najlonski laki ranac kreiran je 1967 i ubrzo postaje deo đačke i studentske opreme, pre svega zbog praktičnosti.

90tih godina pojavljuju se rančevi sa printovima superheroja, likova iz crtanih filmova i sl. pa rančevi postaju i izraz mode kod mladih. Danas se sve više proizvode rančevi sa pregradama za tablete,punjače za telefone i raznim gedžetima.

Ponuda dečijih rančeva

Ponuda rančeva vrlo je raznovrsna , zavisno od toga za koju upotrebu planirate ranac možete izabrati najpogodnije rešenje. Dečiji rančevi su danas najrasprostranjeniji na tržištu. Od ranaca koji su napravljeni za školu, anatomski oblikovani za za kičmu, ranaca sa točkićima i specijalizovanim pregradama za knjige pa do ranaca koji se sastoje iz dva ranca ( manjeg i većeg), koji se osim za školske potrebe mogu naći i drugi vid upotrebe.

Ranac za školu bi trebalo da bude anatomski

U slučaju da je ranac namenjen isključivo za školu, najbolje je birati ranac za školu koji je anatomski napravljen da kičmu drži uspravno. Oni najčešće imaju i pregrade koje su pravljene da u njih uspravno stanu knjige, a i prave se po dimenzijama najvećih knjiga koja deca nose u školu. Neki mogu da imaju i točkiće, pa je ranac moguće i vući ako je previše težak.

Ako uzimate ranac za različite upotrebe , za školu , trening i dodatne aktivnosti kombinovani ranac ( ranac dva u jedan) vrlo je koristan zato što se rasklapa u i može biti jedan veći ili čak dva manja ranca. On je takođe dobar za putovanja, gde deo neophodnih stvari ponesete u jednom rancu, dok drugi ostavite u smeštaju.

Kakve modele odabrati za sport?

Sportski rančevi namenji su uglavnom za nošenje sportske opreme. Neretko se proizvode kao kombinovani, tačnije sa dodatnim rajsferšlusima koji kada se otvore prave proširenje na jednoj ili više pregrada.

Najbolji rančevi za vrtić su oni koje mogu nositi i roditelji

Najbolji rančevi za vrtić prave se tako da mogu da ga nose i deca i roditelji. Uglavnom izdržljivi i proizvedeni sa idejom da deci u vrtiću treba prostora za presvlaku i dodatak za napitak, neretko su u upotrebi roditelja za izlete i vikend putovanja.

Rančevi su danas su nezamenljivi deo svakodnevnice. Iako su pre svega pravljeni da budu praktični, deo opreme za planinrenje, piknik ili školske opreme, dvadeset prvi vek donosi i specijalizovane rančeve za laptop i gedžetze, pa sve više imate prilike da vidite kako su čak i poslovni, elegantno obučeni ljudi zamenili svoje aktovke i torbe novom generacijom elegantnih rančeva. Poslednjih godina možete kupiti čak i Armani, Luis Viton i Dior rančeve, istina po neskromnim cenama od po par hiljada dolara. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *