Koliko je teško odabrati odgovarajuću obuću za dečake?

Dečaci imaju jasan stav kakvu obuću žele – patike i samo patike! Ipak, roditelji su ti koji moraju da odaberu kvalitetnu obuću za dečake koja će držati stopalo u pravilnom položaju, obezbediti normalan hod i pravilan razvoj zglobova i kostiju.

Kakvu obuću treba kupovati dečacima? Da li je dovoljno kupiti samo jedan par patika i tako uštedeti?

Puno je nedoumica kada su je u pitanju obuća za dečake. Pročitajte tekst i otkrijte kako izgleda pravilan odabir.

Kvalitetna obuća za dečake je skuplja od proseka

Bilo da kupujete patike, sandale ili cipele, uvek će kvalitetniji modeli biti skuplji. Ne treba da birate markiranu obuću za dečake već onu koja je sastavljena od odličnog materijala i napravljene tako da pružaju odličnu podršku stopalu.

Birajte kožnu obuću, sa kožnom postavom i prirodnim materijalima. Obavezno neka uložak bude anatomski, mekan, ali da ne menja svoj oblik i apsorbuje udarce pri hodu.

I ostatak treba da bude od kože, ali da ima čvrst oblik i da drži nogu deteta i tako ispravlja svaki vid nepravilnog gaženja. 

Obuća za dečake mora da bude kvalitetna i zato što treba da izdrži izazove sa kojima se susreće tokom jednog dana u životu mališana. Tu je šutiranje lopte, trčanje, skakanje, puno prljanja…i samo kvalitet može da isprati tu dinamiku.

Nikada ne kupujte puno veće modele

Za razliku od devojčica, dečacima mnogo brže rastu stopala pa ćete se naći u situaciji da tokom jedne godine promene čak dve veličine.

Neki roditelji biraju nešto veće modele upravo zbog ovog problema, ali to nije dobra odluka jer takve cipele neće biti dobra podrška nozi baš zato što su veće. 

Optimalno je da obuća za dečake bude malo veća od stopala, oko jedan centimetar i to je dovoljno da noga ima prostora, ali čim se ta razlika smanji mora se kupiti veći broj.

Ubrzan rast će se nastaviti i tokom puberteta i iako je skupo, nemojte štedeti na kvalitetnoj obući za dečake jer im od toga zavisi pravilan rast i razvoj.

Kako se boriti protiv čestog uništavanja obuće?

Ono što je poznato svakom roditelju je da dečaci svoju obuću ne prerastu vrlo često unište pa je i zbog toga potrebna češća kupovina nego devojčicama.

Rešenje se nalazi u tome da svom dečaku kupite nekoliko pari obuće za iste vremenske uslove, a naročito patike koji će se koristiti samo za fudbal, samo u školu ili na treniranje u zatvorenom prostoru.

I dok devojčice vole i žele da imaju različite modele koji se slažu uz garderobu i vremenske prilike, dečacima je svejedno, ali će roditeljima biti mnogo lakše ako nabave nekoliko varijanti i tako sačuvaju obuću za dečake, jer će se inače jedan par brzo uništiti.

Dečaci su nestašni, nemarni i brzo rastu. To se odražava i na njihovu obuću. Ona mora biti kvalitetna, udobna, ali brzo omanja i često se uništi jer oni o njoj ne vode računa.

Ipak, roditelji imaju samo jedan način da utiču na pravilno držanje i hod deteta, a to je kroz odličnu obuću koja će biti pravilna podrška aktivnostima vašeg mališana. Zato birajte odgovarajuću obuću svaki put!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *