Koji su najpopularniji okviri za naočare u 2023.?

 

Odabir sunčanih ili naočara za vid nikada nije jednostavan jer okviri za naočare moraju odgovarati obliku lica, ali je poželjno i da budu u skladu sa trenutnim modnim preporukama.

Moderni ženski okviri za naočare često imaju različite oblike i boje, velike dimenzije ili uske okvire pa je prva preporuka da se biraju pažljivo, prateći savete. Za razliku od njih, muški okviri za naočare su svedeniji, ali i tu ima modnih ekstrema koji će oduševiti ljubitelje ovakvih stilova.

Naočare su odličan aksesoar, modni dodatak koji pravi veliku razliku u stilu, a za mnoge je neizostavan detalj koji uvek moraju da imaju uz sebe. Kada po prvi put kupite originalne naočare i uverite se koliko prijaju očima, jasno je zašto nikada nećete poželeti nešto drugačije.

Dioptrijski okviri – šta je moderno?

Ove sezone su u trendu žičane naočare za vid. Okviri su tanki, neprimetni, pa stakla mogu biti veća i neće izgledati loše čak i kada vaš oblik lica nije za ovakve modele.

Moderni muški okviri za naočare, baš i kod ženskih modela su oni koji imaju providan ram, ali i klasični – crni koji su moderni već nekoliko sezona. Često se biraju i otporniji, titanijumski okviri za naočare. Cena originalnih modela jeste nešto viša, ali se i te kako isplati jer naočare duže traju i otpornije su pa će uvek izgledati savršeno i pravilno držati stakla.

Uvek su aktuelni i uski ramovi naočara za čitanje kao što ima Timberland, ali su i popularni Guess okrugli okviri za naočare. Ženski i muški okviri za naočare se vrlo često malo razlikuju, a i unisex modeli brendova koji se sve češće sreću na tržištu.

Iako je reč o medicinskom razlogu za nošenje, naočare za vid odavno nisu dosadne i neupadljive. Sada se biraju tako da budu i ukras lica, da da pri tome ne ugroze svoju primarnu funkciju.

Sunčane naočare koje su „must have“ ove sezone

Naočare za sunce su uvek potrebne. One imaju mnogo veću ulogu od dekoracije i nošenja tokom leta jer imaju odličnu UV zaštitu pa tokom cele godine štite od zračenja. Zaštita su od vetra i čestica prašine pa je opravdano nositi ih tokom cele godine. Originalne imaju odgovarajuća stakla pa se vid ne oštećuje i ne kvari.

Celine je brend koji donosi klasičan izgled i neprolaznu lepotu  koja će se uklopiti u većinu kombinacija. Dior naočare ove sezone imaju ram sa printom i stakla u različitim bojama. Tom Ford je poznat po „oversize“ modelima koji sada imaju metalik boje stakala i ramova.

Popularne su naočare od recikliranih materijala, geometrijski oblici ramova, sportski modeli pogodni za ekstremne sportove. Ponuda je raznovrsna pa se može pronaći ram naočara za svaki oblik lica.

Moderne naočare moraju da odgovaraju individualnim potrebama

Da bi modeli bili podesni, najpre mora ram da bude odabran u skladu sa oblikom lica. Ovo su neke od preporuka:

  • Okruglom licu najviše odgovara četvrtasti ram. 
  • Ovalnom licu odgovaraju geometrijski oblici i naočare koje su šire od lica.
  • Četvrtastom licu najbolje odgovara ovalni i okrugli oblik rama.
  • Srcolikom licu trebaju deblji ramovi, okrugli ili četvrtasti oblik naočara.
  • Dijamantskom oblik lica odgovaraju cat-eye oblik naočara i uski modeli.

Nakon toga se izbor može suziti i birati prema boji tena, boji kose, boji očiju… Ovakve naočare će se uklopiti sa većinom odevnih kombinacija, a ako su klasični ramovi u pitanju onda će biti verni pratilac u svakoj prilici.

Važno je pronaći i prodaju koja ima originalne naočare i veliku ponudu tako da se pronađu i moderne i atraktivne naočare koje najpre odgovaraju obliku glave bilo da su naočare za vid ili za sunce.

Kada se jednom kupe odgovarajuće naočare koje odgovaraju svim standardima, onda se uvek traže originalni modeli koji imaju isti ili sličan i oblik i karakteristike. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *