Karakteristike dobrog kupatilskog nameštaja

Kako bi svako kupatilo izgledalo potpuno, prijatno i funkcionalno ,pored osnovnih sanitarija- lavaboa, kade ili tuš kabine, wc-šolje i pločica neophodno je ubaciti i još neke dodatne stvari i tako postići izgled kompletno opremljenog kupatila.

Jako je važno odabrati kvalitetne pločice kako za kratak vremenski period ne biste morali dodatno da ulažete novac u kupovinu novih, a onda celo kupatilo iznova da radite, gubite kako vreme, tako i novac. A uz to je neophodno ponovo prolaziti kroz prisustvo prašine koja će se napraviti prilikom radova, iznošenje i unošenje materijala kroz ostatak opremljenog doma. Takođe je bitno odabrati i  kvalitetne ostale sanitarne delove i adekvatno i kvalitetno ih postaviti da ne biste došli u situaciju gde će voda izlaziti po kupatilskim pločicama, ostavljajući za sobom tragove kamenca.

Praktičnost kupatilskog nameštaja

Nakon postavljanja elemenata koji čine osnovu svakog kupatila, treba preći na dodatno opremanje kako bi se izvođenje svakodnevnih potreba i navika olakšalo, a sam kupatilski prostor dodatno učinio funkcionalnim. U te svrhe koristi se kupatilski nameštaj, odnosno kupatilski ormarići. Oni igraju jako važnu ulogu u kupatilima, jer omogućavaju da sve stvari za ličnu higijenu i higijenu doma pronađu svoje mesto gde će biti odloženi do sledećeg korišćenja. Često se vrši izrada kupatilskog nameštaja prema pojedinačnim potrebma kupaca kako bi se lako uklopio u enterijer kupatila.

Kako se u kupatilu uvek nađe veliki broj bočica, tubi i kutija sa sredstvima za ličnu higijenu, koje stoje raštrkane po svim mogućim ravnim površinama koje su odigrale ulogu police, kupatila često izgledaju neuredno i prljavo jer se na njima zadržava velika količina prašine, a prisustvo svih razbacanih sredstava za higijenu ,kao i sredstava za čišćenje koja su uglavnom grupisana po podu- oko ili ispod lavaboa i wc šolje, dodatno će otežati inače jednostavno čišćenje samog kupatila.

Takođe, dobro je poznato da peškiri u ormarima zauzimaju veliki deo prostora i oduzimaju mesto koje je namenjeno za odlaganje odeće, a samim tim narušavaju svrhu i red u ormaru u kom se teže snalazi kada su stvari nagomilane, a police nepregledne.  Da biste izbegli ovakve situacije, sebi delimično olakšali svakodnevni život, uštedeli vreme provedeno u čišćenju i raspremanju, prostor učinili lepšim i urednijim – potrebno je pametno iskoristiti kupatilski prostor i upotpuniti ga kupatilskim nameštajem.  

Medijapan – prijatelj kupatila

Ono čega su svi svesni i što prvo pada na pamet kada se pomene kupatilo jeste voda, ali i prisustvo pare koja nastaje dok koristimo toplu vodu, kao i sama vlaga. Uz tu pomisao kada se doda i nameštaj u kupatilu, većini ljudi  bude negativna reakcija. Istina je, prisustvo vode i vlage može oštetiti nameštaj. Ali ako se radi o nameštaju za kupatila koji je napravljen od kvalitetnog i prikladnog materijala za takve uslove, problema neće biti.

Kako biste bili sigurni da vlaga neće oštetiti, podlupiti i iskriviti vaš kupatilski nameštaj- odlučite se za onaj koji je pravljen od medijapana. Medijapan je materijal koji se koristi u pravljenju kvalitetnog nameštaja- sobnih ormara, komoda, kuhinja, a kao odličan i izdrživ, pokazao se i u opremanju kupatila. Još jedna od prednosti medijapana jeste što je prilično lak za obradu, a daje i mogućnost farbanja u različite boje i presvlačenje različitim vrstama folije. Mogućnost izbora boja po ukusu pojedinca, dodatno povećava potražnju nameštaja od medijapana jer kupcu omogućava da dobije tačno ono što je zamislio. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *