KAKO OTPUŠITI WC ŠOLJU SA SAMO JEDNIM SREDSTVOM KOJE SIGURNO IMATE U STANU 

Ako vam se nikada nije desilo da vam se zapušila wc šolja vi ste verovatno pravi srećnik, međutim čim ste ušli na ovaj tekst to znači da ste trenutno u gadnom problemu i da tragate za rešenjem. Vaša wc šolja se zapušila, verovatno ni sami ne znate od čega, ali sada to i nije važno. Verovatno ste već zvali prijatelje pitali ih i verovatno, vrlo verovatno ste zvali i majstora da ga pitate šta da radite. Majstor vam je vrlo verovatno rekao cenu od koje vam je pozlilo, pa ste rešili da sami to rešite, jer sigurno možete. I mi vas uveravamo da je to jedna od lakših stvari. Pratite sledeće korake. 

KORAK 1: SIPAJTE DETARDŽENT DIREKTNO U WC ŠOLJU 

Detardžent, sudomil, tečnost za pranje sudova – šta god od toga da imate u stanu biće vam od koristi. Prvo treba da sačekate da se voda spusti, jer ste verovatno više puta pokušali da pustite vodu i da sada voda polako otiče. Dakle, voda otekne i onda vi sipate detardžent. Nemojte štedeti, pustite da malo isteče, na primer jedna trećina. 

KORAK 2: SIPAJTE VRELU VODU 

Nakon što ste sipali sudomil ili tečnost za sudove u wc šolju, treba da sipate vrelu vodu. I to treba da bude jak pritisak. Dakle, ako vam je kada ili tuš kabina blizu od koristi neće biti ako samo ubacite tuš u wc šolju. Potrebno je da to bude neki jači pritisak. Tako da vrelu vodu sipajte u lavor, a onda prospite u wc šolju. Treba sve odjedno da prospete naravno, ali pazite da vam ne prelije wc šolju, tako da pre toga procenite koliko vode odjednom možete da sipate. 

KORAK 3 I SVAKI SLEDEĆI: PONAVLJATI POSTUPAK 

Sada sačekate da se voda spusti, pa onda dolijete još malo detardženta, pa zatim opet vrelu vodu. I u tu vrelu vodu možete dodati detardženta. Ono što je važno da naglasimo jeste da morate da budete uporni. Nekada će se desiti da se voda odmah spusti i neko će se veoma obradovati. Međutim, nekada će se desiti da ni nakon više pokušaja wc šolja neće da se otpuši, nemojte očajavati, jer će ovaj postupak zasigurno upaliti. 

ŠTA AKO VODA NE OTIČE? 

Ukoliko voda uopšte ne otiče, to znači da je došlo do komplikovanijeg začepljenja i da tu onda neće pomoći ovaj naš metod. Tako da je za te potrebe potrebno pozvati majstora. Najbolje bi bilo da se raspitate koji majstor to radi po pristojnim cenama. Međutim, ako voda otiče sigurno je da ovaj problem možete i sami rešiti. 

NAPOMENE: 

Nekada wc šolja i nije kvalitetna i sama može da pravi problem. Na primer da mlaz nije dovoljno jak iz vodokotlića, da je vodokotlić tako podešen. U svakom slučaju savetujemo da ako vam se to često dešava da zamenite i wc šolju, sigurno će pomoći, jer ako izaberete dobru wc šolju verujemo da će se to u mnogo manjem procentu dešavati ili se čak uopšte i neće dešavati. Naravno i napomena je da u wc šolju nikada i nikako ne ubacujete previše toalet papira, kao ni stvari koje nisu predviđene za wc šolju, jer su šanse da se zaglavi onda u tim slučajevima daleko veće. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *