Kako okrečiti sobu

 

Teks je namenjen onima koji žele da sami okreče svoju prostoriju, a za sve one koji bi ipakto prepustii stručnjacima posetite sajt https://www.majstorbeograd.com/Molerofarbar.html

Organizujte nameštaj u sobi. Pomerite veliki nameštaj u centar sobe i pokrijte celofanom.

Krečenje sobe može izgledati kao zastrašujući zadatak, ali na kraju shvatite da je vredelo potruditi se. Gledajući korake koji su postavljeni, pomaže vam da se zadatak čini manje komplikovanim. I zato vam donosim korak po korak vodič za krečenje sobe

Šta vam je potrebno:

 • Materijali
 • Boja po vašem izboru
 • Zaštitna traka
 • Valjak za krečenje i četkica za dopunjavanje
 • Četke za boje za detalje
 • Molerska kadica

Instrukcije:

Pre nego što počnete da krečite, uverite se da imate dovoljno svežeg vazduha u sobi. Otvorite prozore i  ako je potrebno, ventilator usmerite da izbacuje vazduh iz prostorije.

 1. Pomerite nameštaj iz sobe. Za veliki nameštaj koji se ne može ukloniti, pomerite ga u centar prostorije i pokrijte celofanom.
 2. Oprati / usisati zidove za krečenje. Možda bi to izgledalo kao nepotreban korak, ali bi vas iznenadilo koliko se dlaka ( kućnih ljubimaca ) prašine skupi na zidovima vašeg doma.
 3. Napunite rupe u zidovima od eksera i šrafova.
 4. Dok se popunjene rupe suše, naneti traku za krečenje kako biste zaštitili sve što ne želite da okrečite. Lepljenje trake može izgledati kao mukotrpan posao, ali vam uštedeti vreme.
 5. Nakon što se jedinjenje kojim ste zakrpili rupe osuši, preći površinu sa finim šmirglom. Skinite višak prašine usisavanjem i brisanjem pokrivenog prostora vlažnom krpom.
 6. Uklonite ili prelepite prekidače i utičnice.
 7. I sad, nakon svih tih priprema, konačno je došlo vreme za krečenje! Sipajte veću količinu boje , stavite valjak na dršku i počnite da krečite!
 8. Koristeći valjak, naneti boju na zid ravnomerno koliko je moguće. Prići sa valjkom što bliže uglovima,koliko je to moguće.
 9. Nakon što su prekrečeni svi zidovi, vratite se četkom za boju i pređite sve uglove i teško dostupna mesta koja niste mogli dohvatiti valjkom.
 10. Uprkos činjenici da mnogi proizvođači boje obećavaju pokrivenost sa jednim premazom, nikad to nećete postići. Dok čekate da se boja osuši, u plastične kese ubacite svoju kadicu za boje, valjak i četke. Ovo će sprečiti boju da seosuši na njima.
 11. Naneti drugi sloj boje.
 12. Nakon što se sve boje osuše, pažljivo uklonite traku. Koristite malu četkicu za detalje da biste premazali bilo koju oblast oko trake koja je možda potrebna.
 13. Vratite prekidače, premestite svoj namještaj u sobu i počnite da uživate u vašojsveže okrečenoj prostoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *