Kako da Vaša odeća izgleda savršeno?

O čoveku se sudi na osnovu njegovog izgleda. Oduvek je tako bilo. U eri društvenih mreža je samo daleko izraženija kritika i osuda koja je oduvek postojala. Pažnju će uvek privući oni koji štrče, oblače estravagantne kombinacije, vole jarke boje, ali i oni koji ne vode brigu o izgledu. 

Za takvima se okreću kako bi uperili prst u njih. Okreću se i za savršeno obučenima, od nihovog izgleda obično zastaje dah, prati ih priča da su perfekcionisti, uklapaju svaki detalj i verovatno mnogo vremena provode birajući odeću i uklapajući je. To, ustvari, ne mora da bude istina. Do savršenog izgleda po nekad vodi skupa odeća, mada, mnogo češće do savršenog izgleda vodi spretnost da se postigne to savršenstvo.

Odelo čini čoveka

Ustaljen je stav da po odeći zaključujemo o kakvoj je ličnosti reč.  Način na koji se oblačimo govori o našoj ličnosti i karakternim osobinama. Svaki pojedinac sam kreira svoj stil oblačenja, ali taj stil govori mnogo o njegovoj  poziciji u društvu, odeća je ta koja naglašava ili potiskuje društvene razlike. Društvena različitost mora da postoji,  važno je, ipak, da gradeći sopstveni stil oblačenja, težimo ka ličnoj savršenosti u tom moru različitosti.  Pristojnost je put do savršenosti, zato uvek biramo odeću koja je pristojna. 

Pristojno obučeni u kroj koji odgovara figuri, nije preširoko ili preusko, delujemo otmeno. Zato vredi da se uloži u odevne komade koji savršeno pristaju figuri. Udobna i kao za nas krojena odeća laska  karakteru, samo uz odgovarajući spoljašnji izgled i unutrašnjost može da zasija u punom sjaju. Ipak, ne  možemo svi da nadjemo model koji apsolutno odgovara figuri, ali uz nekoliko prekravki, skraćivanje, sužavanje, to je moguće. 

Zato su u prodnosti oni koji u kraju imaju krojača. Dok drugi misle da se iza njihovog savršenog izgleda krije skupoceni komad odeće, suština je u tome da je model kupljen na sniženju samo vešto prekrojen prema njihovoj figuri. Dobili su pun pogodak.

Budite uvek ispeglani – pegle na paru su čarobnjaci stila

Najjednostavniji pu do savršenog izgleda je besprekorno čista i opeglana odeća. Ništa ne izgleda tako luksuzno kao košulja koja je prošla ispod pegle na paru. Većina ne voli da provodi vreme nad daskom za peglanje, radije se odlučuju za materijale koji ne zahtevaju peglanje. U takvoj poziciji da biraju nisu oni kojima  dres kod na poslu zahteva besprekorno ispeglanu odeću.

Pojava pegle na paru je prava revolucionarna prekretnica na putu do savršenog izgleda. Sa njom se vrlo brzo rešavaju falte na manžetnama, ivice na kragni, prepeglane ivice i porubi, pa čak i odeća od svile koja zna posle peglanja da bude kao nepeglana. Umesto da odustajemo od omiljenih komada odeće i  da izbegavamo da nosimo košulje od  i materijala koji se teže peglaju, daleko je pametnija kupovina pegle na paru. Sa modelom za vertikalno peglanje je daska za peglanje zauvek otišla u zaborav.

Nema više nerviranja što se jedna strana gužva dok trugu peglamo. Pegla se brzo i bez oštećenja tkanine,  pantalone se ispeglaju za dva minuta. Ima svoju torbu pa bez problema može da se ponese na službeni put, kako bi u svakom trenutku izgledali savršeno. 

Neutralne nijanse od glave do pete

Savršenost izgleda je u jednostavnosti. Razumljivo je što odeća jednostavnih linija i neutralnih boja izgleda besprekorno. Odeća u bež, sivoj, crnoj i beloj boji se najjednostavnije pere u veš mašini, na temperaturi koja odgovara materijalu. Ukoliko u ormaru preovladavaju odevni predmeti u ovim nijansama, lako ih je spariti u bilo koju odevnu kombinaciju, ali ih je lako spariti i za pranje. Bele stvari se za savršen izgled peru na visokim teperaturama.

Crne se peru na nižoj temperaturi sa posebnim praškom za njihovo pranje. Sive i bež mogu da se operu u jednom pranju na nekoj srednjoj temperaturi. Uz pranje na odgovarajućoj temperaturi, ne menja se sastav materijala, tkanina duže zadržava svoj prvobitan izgled, a odeća deluje besprekorno čisto, ali i besprekorno lepo. Izborom neutralnih boja svaka kombinacija postaje elegantna i donosi dozu samouverenosti zbog tako dobrog modnog izbora. 

Akcenat je na završnim komadima odeće

Završni komadi odeće, jakne, kaputi i mantili, su odevni predmeti koji dominiraju u svakom izgledu. Ispod njih odeća i ne mora da bude besprekorna, oni će prekriti svaki nedostatak. Ulaganje u njih nikada nije pogrešno, čak i kada kupujete u okviru svojih mogućnosti, ima mesta za za prava modna izdanja. Važno je da su od dugotrajnih materijala, najizloženiji su spoljašnjim uslovima, te treba da budu otporni na hladnoću, sneg, kišu i da se uklapaju u vaš savršeni izgled.

Ne dozvolite da se u oblastima trenja formiraju kuglice, takvi kaputi deluju iznošeno i umanjuju estetski dojam. Ulaganje u aparat za trimovanje je isplativa investicija, trajno rešavate besprekoran izgled svog kaputa koji će u svakom trenutku biti spreman da ostavi utisak. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *