KAKO DA I MALO KUPATILO IZGLEDA SAVRŠENO I BUDE FUNKCIONALNO?

Nemojte brinuti ukoliko ste kupili ili iznajmili stan sa malim kupatilom. Postoji mnogo trikova koje možete primeniti u vašem kupatilu, kako bi ono bilo funkcionalno, a u isto vreme izgledalo mnogo lepo. Ako već ne možete da promenite tu činjenicu, odnosno dimenzije kupatila, onda možete da se pobrinete da ono bude savršeno bez obzira na to da li je veliko ili malo. Zato je vrlo važno krenuti od samog početka. Pre renoviranja ili uopšte celokupne izgradnje kupatila, morate da imate dobar plan. I sami znate da je u kupatilima teško kasnije nešto menjati, zato morate da razmišljate o svakom delu opreme za kupatilo. Odnosno, renoviranje uglavnom bude generalno, jer su elementi povezani.

PRAVILAN RASPORED OSNOVNE OPREME ZA KUPATILO

Osnovna oprema za kupatilo, među kojima spadaju i vrlo traženi sušači za kupatilo, mora da  bude pravilno raspoređena. Ako već znate da će vaše buduće kuaptilo da bude manjih dimenzija, onda mu prilagodite opremu za kupatilo. Naime, prilikom kupovine opreme za kupatilo, gledajte isključivo one elemente koji su manjih dimenzija, ali koji su takođe funkcionalni. Takođe morate da imate u vidu da treba uskladiti sve elemente. Znači ne možete kalkulisati i kupiti neki element koji je znatno veći u odnosu na drugi, jer će to   odmah upadati u oči kada se uđe u kupatilo, ali će takođe oduzimati mesta za ostale delove opreme za kupatilo i sve one ostale propratne elemente.

KORPA I NOSAČI NA VRATIMA ZA PEŠKIRE

Ako već nemate dodatnog prostora u kupatilu za police, onda znate da morate da smislite način gde ćete držati peškire. Ako ne planirate da ih držite u nekoj drugoj prostorji, onda vam mi predlažemo da kupite ili napravite drvenu pletenu korpu koja će stajati, na primer, ispod lavaboa i u kojoj će peškiri biti složeni u rolnama. Ovaj detalj u vašem kupatilu, ne samo da će biti koristan, već će doprineti eleganciji vašeg kupatila. Druga funkcionalna stvar jestu nosači na vratima. Iskoristite taj prostor za sušenje već korišćenih peškira.

VELIKO OGLEDALO

Jedino što treba  u malim kupatilima da bude veliko, a tiče se opreme za kupatila, jeste ogledalo. U malim kupatilima se preporučuje da ogledalo bude većih razmera, jer na taj način se ostavlja utisak da je i kupatilo veće. Najbolje bi bilo da se jedno ogledalo nađe na dva zida. Tada ćete najbolje postići efekat.

POLICA NA MAŠINI

U malim kupatilima treba iskoristiti svaku ravnu površinu, kako biste je dopunili potrebnim elementima. Ovde treba biti obazriv, jer ni ovaj deo ne treba da deluje prenatrpano. Gledajte da ta polica ne bude većih razmera, da ne bi zauzimala mnogo mesta. Nemojte birati jednostavne police, plastične i slično. Birajte one koje makar izgledaju prefinjenije, jer samo na taj način neće delovati kao da joj nije mesto tu.

POLICE U TUŠ KABINI ILI IZNAD KADE

Kozmetička sredstva mogla bi da se nađu na ovim policama. Takođe i ovde treba da budete obazrivi i da ne preterate sa ovim policama. Dve tri police će biti sasvim dovoljne da stanu svi vaši proizvodi. Ukoliko imate mnogo više preparata koje koristete onda vam savetujemo da neke izbacite iz kupatila, da ne bi ovaj prostor delovao prenatrpano. Ostavite samo one koji su vam prekopotrebni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *