Ideje za Dan zaljubljenih

Jedan od najlepših praznika u toku godine je sigurno Dan zaljubljenih. Ljubav je najjača pokretačka sila i samim tim zaslužuje svoj dan. Proslavite ljubav tako što ćete svojoj voljenoj na taj dan pokazati koliko je volite. Daćemo vam par ideja  kako da izaberete poklon za Dan zaljubljenih devojci i kako da joj priredite nezaboravne trenutke.

Ideja br. 1: Za Dan zaljubljenih pokloni joj večeru na brodu

Romantični ste, ali volite klasiku, ili ste nedavno upoznali devojku svojih snova pa još uvek ne znate šta voli i kakav poklon za Dan zaljubljenih devojci treba da poklonite. Najbolje je da igrate na sigurno i da je izvedete na večeru, uz nezaobilazan buket sa cvećem i bombonjerom. U cvećarama  mogu da se kupe cvetni aranzmani sa plišanom igračkom, a izbor cveća možete da prepustite i prodavačici. Da biste večeru učinili zanimljivijom neka vaše ideje za Dan zaljubljenih idu u malo drugačijem smeru, npr. večera na brodu dok krstarite Dunavom i Savom. Prethodno množete da se dogovorite sa konobarom da na vaš sto postavi cveće koje ste odabrali za nju, a na njega okačite neku simpatiču porukicu. Sigurni smo da bi se ovo dopalo svakoj devojci.

Ideja br. 2: Za Dan zaljubljenih pokloni joj nezaboravnu pustolovinu

Vi ste još uvek dete u duši i volite da se igrate, a siguni ste da i vaša devojka ima ista interesovanja. Ova ideja zahteva malo pripreme u napred, ali kada budete videli njen osmeh na kraju, znaćete da je svaka utrošena  sekunda bila vredna.

Napravite svoj scenario igre “potraga za blagom”, tako što ćete joj na raznim mestima ostavljati pisamca sa tragovima i narednom lokacijom na koju treba da ode. Započnite tako što ćete da je pozovete ujutru čim se probudi i kažite joj da pogleda u džep od jakne, gde ste sakrili prvo pisamce koje ste napisali na omotu njene omiljene čokolade (naravno čokoladu vratite u omot), ili ako ujutru obavezno popije prvo kafu, možete sakriti  pisamce u kutiju od kafe. Sledeći trag može da bude da kupi neke određene novine na trafici u blizini. Prethodno kupite te novine, ubacite pisamce i objasnite prodavcu o čemu se radi. Tako je redom šaljite na razne lokacije i zadajte joj zanimljive zadatke, ali ne zaboravite da objasnite prodavcima i da platite to po šta je šaljete. Na kraju je pošaljite u cvećaru gde ste prethodno izabrali neki lep buket sa cvećem koje ona voli. Postoje cvetni aranžmani koji se pakuju u elegantne kutije, gde možete da ubacite poslednju poruku sa lokacijom blaga, ili cvetni aranžmani sa plišanom igračkom koja može da drži porukicu. Naravno, na kraju će doći do vas gde ćete da je dočekate sa najširim osmehom i najtoplijim zagrljajem. Tada joj uručite poklon koji može da bude kutijica sa prstenom i celu ovu avanturu začinite tako što ćete da je zaprosite ili joj poklonite nešto drugo što znate da bi joj se dopalo.

Ideja br. 3: Za Dan zaljubljenih pokloni joj drevni ritual na vaš način

Postoji jedan interesantan drevni ritual koji Skandinavci izvode u noći između 13. i 14. fSaebruara. Po njihovom verovanju treba izaći u dvorište crkve ili bilo koje dvorište ako vam ovo nije dostupno i kada sat otkuca ponoć izgovorite ove stihove:

“Raspršujem ovo seme zaljubljen/a,

Ovo seme posejaću u ljubavi,

Ti, koja si moja prava ljubav,

Dođi po mene i ostani dok raste,

Baš kao i moja ljubav prema tebi”

 

Sa sobom ponesite semenke bundeve, suncokreta ili bilo koje drugo seme. Nakon što ste izgovorili stihove, bacite seme preko ramena i pogledajte u tom pravcu. Trebalo bi da vam se u prikaže osoba koja je vaša prava ljubav kako korača preko tek iznikle biljke koju ste zasadili, a ako ne prepoznajete tu osobu, zažmurite i osluškujte, u daljini ćete čuti njeno ime. Kada tu noć budete legli da spavate, sanjaćete vašu pravu ljubav.

Simpatično? Probajte da napravite svoj scenario drevnog rituala. Zamolite devojku da izvede ovaj ritual, a kada pogleda preko ramena, neka ugleda vas kako koračate prema njoj sa poklonom u ruci koji ćete joj uručiti uz nežni poljubac. Vaš poklon neka bude obavezno uz buket crvenih ruža koje simbolizuju pravu ljubav. U cvećarama mogu da se kupe cvetni aranzmani sa crvenim ružama u kutiji u obliku srca, a vi samo dodajte pisamce u kome joj govorite koliko vam znači. Ukoliko je moguće, provedite noć i naredni dan zajedno, a kada se probudi obradujte je doručkom u krevetu.

Koje god ideje za Dan zaljubljenih da izaberete, bitno je da se i vi i ona dobro zabavite i da joj stavite do znanja koliko je ona za vas posebna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *