Engleski za decu – obezbedite svojoj deci zabavan način učenja stranog jezika

Dvadeset i prvi vek je pred pojedince stavio brojne zahteve. Jedan od tih zahteva je i poznavanje i govorenje stranih jezika, pre svega engleskog jezika. Bez ovog jezika, koji je sve popularniji i sve više dobija na značaju, ne možemo zamisliti ni jedan dan. 

Sve svesniji ove činjenice, roditelji ohrabruju svoju decu da uče engleski jezik i upisuju ih na različite kurseve i škole engleskog za decu. U poslednjih nekoliko godina, sve veću popularnost među roditeljima stekao je online online engleski za decu. 

Šta je potrebno da bi Vaše dete učilo engleski za decu online?

Kako bi vaše dete prisustvovalo času engleskog za decu online potrebno je da mu obezbedite internet konekciju i uređaj koji ima kameru i mikrofon, odnosno laptop računar, kompjuter, tablet računar ili smart telefon. Takođe, na uređaju je potrebno instalirati određenu aplikaciju poput Skype, Zoom ili neke slične, u zavisnosti od toga koju aplikaciju je izabrala škola koja održava časove engleskog za decu online. Nemojte zaboraviti ni udobnu stolicu i radni sto, kako bi vaše dete svu pažnju moglo usmeriti na interaktivnu nastavu, iz bilo kog sela ili grada naše ili neke druge zemlje. 

Kako je organizovan čas engleskog za decu online?

Kada upišete dete na časove engleskog za decu sa profesorima i zaposlenim u školama definisaćete i način rada koji je najbolji za vaše dete. Nastava može biti organizovana individualno, odnosno jedan profesor će raditi sa jednim učenikom, polu individualno gde jedan profesor radi sa dva učenika ili grupno. Najčešće se nastava organizuje grupno jer se ovaj vid edukacije kroz praksu pokazao kao najbolji – deca najviše uče i usvajaju znanja kada su deo vršnjačke grupe. U zavisnosti od potreba i afiniteta svakod deteta koje uči online engleski za decu biće definisan i sam način rada, kako bi se što pre postigli rezultati i dete što bolje upoznalo sa stranim jezikom. 

Svakako, ne treba zaboraviti da se prvobitni način rada može promeniti ukoliko se proceni da bi neki drugi oblik rada bio adekvatniji za Vaše dete i da bi obezbedio veći napredak u učenju. 

Savremeni materijali koji podstiču maštu i učenje

Online engleski za decu je baziran na učenju kroz igru, maštu i zabavu. Kako bi se to postiglo u nastavi se koriste različiti materijali kao što su pesme, priče, društvene igre, slagalice, video klipovi, crtani filmovi, knjige, stripovi. Na ovaj način deca se upoznaju sa raznolikošču i širinom engleskog jezika i osposobljavaju se za komunikaciju na engleskom jeziku u različitim situacijama.
Ovi materijali se tokom časa engleskog za decu online koriste interaktivno, što znači da su profeor i učenici u svakom trenutku u direktnom kontaktu, kako vizuelnom tako i govornom. Podstiče se komunikacija učenika među sobom i sa profesorom, kombinuje se različite nastavne metode kako bi se postgli što bolji rezultati. 

Treba napomenuti i to da su profesori koji rade sa vašom decom edukovani i stručni, da poseduju sva neophodna znanja i veštine koje su potrebne da bi deca savladala sve četiri oblasti engleskog za decu: čitanje, pisanje, slušanje i konverzacija. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *