Dobar podsetnik pred kupovinu zimske jakne za dečake

 

Ukoliko smatrate da je mnogo lakše obaviti šoping sa dečakom, nego se devojčicom, varate se. Istina je da su dečaci manje zahtevni i da deluju nezainteresovano, ali baš takvo njihovo stanje duha i požurivanje pri kuovini (kako bi se što pre vratili igranju) može vas odvesti u problem i grešku. Sve to je lako popravljivo, ali zašto da se ne pripremite i iz prve kupite baš ono što je potrebno vašem mališanu. Kada su u pitanju odevni predmeti koji se često menjaju i kupuju, možda nema potrebe, ali ako je reč o opremi za zimu, ne bi trebalo da bilo šta prepustite slučaju. Zato sastavljamo mali podsetnik za dobru kupovinu zimske jakne za dečake.

Dečaci i njihove navike

Oni su živahni, nemirni, uvek u pokretu. Sa druge strane ne mare za fleke, ne paze gde sedaju, ne vode računa o barama i nakvašenoj travi. Pre bilo kakve kupovine, ne smete zaboraviti na to da zimska jakna za dečake mora biti udobna, meka, topla i lepa.

Kvalitet

To je ono što je najbitnije. Danas se proizvode vrlo kvalitetne zimske jakne za decu. One se prave od materijala koji nisu debeli, neprijatni i opterećujući za malo dečije telo. Ti materijali ne propuštaju vodu i odolevaju udarima vetra. To je važno, jer vaš dečak neće samo mirno sedeti u toj jakni, već će mnogo puta tokom igre, trčati i oznojiti se. Ono što najređe proverimo pri odabiru odeće je način šivenja.

Pogledajte dobro kako su proštepane zimske jakne za dečake i da li su ojačane na mestima gde je to potrebno (recimo oko džepova). Zatim pogledajte kakvo je zatvaranje jakne na dnu i kakav je rajsferšlus. Vrlo je bitno da se dobro i jednostavno zakopčava, jer u suprotnom vašeg mališana zamara da se dugo time bavi, zato može da juri sa otkopčanom jaknom i tako se prehladi. Dobro je da linija rajsferšlusa bude ojačana još jednim slojem tkanine sa dugmićima.

Posebno povedite računa o tome kakav je okovratnik na jakni i da li vašem dečaku dobro prijanja uz glavu i vrat. Preporučljivo je da zimska jakna za dečake bude sa kapuljačom koja se, po želji, može i skloniti. Na kraju samo pogledajte da li jakna ima dobru postavu i proverite da nije punjena sintetičkim materijalima.

Modeli

Mnoge zimske jakne za dečake su kopije modela jakni za odrasle. Zavisno od toga sa kakvim „nemirkom“ imate posla, takvu jaknu i birajte. Neka model bude funkcionalan i praktičan. Zimske jakne za dečake za sneg su vrlo izdržljive, kao i one koje imaju preko jakne prsluk, koji se može skinuti. Svakako, cena ne sme biti presudna, birajte model koji je adekvatan.

Boje

Popularne boje zimskih jakni za dečake ove zime će kao i obično biti plava – teget nijansa, siva – golubije siva nijansa i zelena – maslinasta nijansa. Pored ovih očekivanih varijanti, vrlo lepo izgledaju i jakne koje su bordo, oker ili zeleno – braon boje. Ranije su mame izbegavale da svojim dečacima kupuju drap, bež, pa i bele jekne, ali zbog njihovog jednostavnog održavanja, to se sada promenilo.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *