Cveće koje će učinitivaš dom lepšim i privući dobru energiju

Verovatno svi vole cveće na ovaj ili onaj način. Loše je generalizovati i reći da ga vole samo žene. Možda je činjenica da se žene više brinu o njemu, ali i muškarci i te kako mogu da budu posvećeni održavanju cveća. Poznato je i da se muškarci, jednako kao i žene odlučuju da imaju vrtove u svojim dvorištima. Jedan od najpoznatijih primera muškarca koji ima svoj vrt i redovno ga održava jeste Manolo Blanik, jedan od najpoznatijih modnih dizajnera. Ipak, neko nema mogućnost posedovanja vrta, pa tako biljke i cveće koje voli mora da smesti u saksije i tako ga prilagodi uslovima u svom domu. Ni to nije loša opcija. Zapravo, to je odlična opcija za sve one koji obožavaju cveće i istinski vole da se brinu o njemu.


Cveće za privlačenje novca

Najpoznatije cveće za privlačenje noca jeste Pahira. Specifičnog je izgleda i uglavnom se ukućani odlučuju da ga postave u dnevnu sobu, jer mu je tu mesto. Njegovo debelo stablo ga karakteriše i on u njemu zadržava vodu. Ova biljka sadrži nekoliko stabala. Odnosno, većina ljudi se odlučuje da zasadi više stabala jer vremenom oni kreću da se upliću i onda to deluje mnogo interesantnije. Smatra se da ova biljka i te kako privlači novac, ali morate da znate da se ophodite. U toku leta potrebno je da je zalivate na svakih desetak dana, a u toku zime na svakih tridesetak dana. Znači ona ne zahteva neku posebnu negu i pažnju. Nju morate zasaditi u veliku saksiju i tu saksiju bi najbolje bilo da držite pored garniture, tako će se najbolje uklopiti.

Cveće za pozitivnu energiju

Cveće definitivno proizvodi pozitivnu energiju što je i dokazano. Kada dobijemo cveće uvek se osećamo dobro, zadovoljno i srećno. Iako cvecare online koje imaju ekspresnu dostavu mogu u svakom trenutku učiniti nekoga da se oseća dobro i izazvati pozitivnu energiju, ono što se traži jeste da se uvek osećate dobro  gajenjem cveća u vašem domu.

Za pozitivnu energiju zaista postoji mnogo vrsta cveća. Smatra se da najbolje na naše raspoloženje utiču fikusi, difenbahije, ljubičice, begonije, orhideje. Ipak, na vas pozitivno može uticati i ono cveće koje vi volite. Vi cveću dajte na značaju. Unošenjem cveća u dnevni boravak vi smanjujete napetost i smirujete se. Postoje i pravila gde bi trebalo držati cveće, ali vi ga jednostavno možete poređati na ona mesta koja vama odgovaraju. Da li će to biti na policama, na prozorima, svejedno je. Na prozorima je zanimljivo poređati cveće ukoliko imate jednostavne rolo zavese. Na taj način doprinećete i boljem izgledu rolo zavese. Potrebno je da samo saksiju sa cvećem ili vazu sa vodom i cvećem stavite ispred rolo zavese i već ste apsolutno promenili izgled vašeg stana, pa će samim tim i vaša energija biti na zadovoljavajućem nivou.

Veliki izbor rolo zavesa možete videti ovde.

Cveće za bolji vazduh 

Samo neke od biljaka koje prečišćavaju vazduh su i aloe vera, gerber i kaktus. Šta je to što ih čini posebnim. Naime aloe vera je dobra za kožu, a smatra se i da umanjuje zračenje kompijutera i televizora. Gerber je dobar ukoliko imate pušača u kući ili ukoliko dozvoljavate gostima da puše u vašem stanu. Gerber čisti vazduh od teškog duvanskog dima. Kaktus uništava sve one štetne materije u vazduhu. Sve ove biljke takođe možete držati na prozoru ispred rolo zavese. Nekim biljkama može smetati sunce, pa ih treba skloniti od prozora. Ipak, ako imate rolo zavesu teško da će se sunčevi zraci probiti kroz nju i oštetiti vaše cveće, jer je poznato da su rolo zavese dobra zaštita od sunca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *