Banja kao odličan izbor za nezaboravno letovanje

Termalni izvori u banjama širom Srbije su prava oaza opuštanja i mogu da budu savršena destinacija za letovanje ove godine. Kako se banjski turizam sve više razvija, pogotovo sa mogućnošću da letujete u Srbiji i na taj način uštedite nešto novca, postoji nekoliko banja koje se izdvajaju. 

Vrnjačka banja

Sigurno ste barem jednom u životu bili u Vrnjačkoj banji ili planirali da je posetite. Destinacija koju obožavaju sve generacije zbog bogatog sadržaja nalazi se u centralnom delu Srbije i mami svojim okruženjem. Smeštena kod planina Kopaonik i Goč, predstavlja idealnu lokaciju za aktivan odmor i opuštanje u banji. Uživaoce u prirodnim lepotama će očarati zelenilo i poznati vodopadi koji su zanimljivi za istraživanje i boravak u prirodi. Poznata je po rešavanju problema dermatološke i respiratorne prirode pa može da bude deo puta ka izlečenju i prevenciji brojnih problema.

Banja Koviljača

Nalazi se na obali reke Drine što je čini savršenom za odmor u toplim letnjim danima. Kada je ova banja u pitanju, akcenat je na odmoru i regeneraciji tela što će posebno prijati onima sa bolestima kože, probavnog trakta i reume. Park koji se nalazi u sklopu banje je jedan od najvećih u državi u čijem srcu se nalazi velika fontana. Prostire se na preko 40 hektara zemljišta i sadrži bogatu vegetaciju. Kraljevska banja, kako je još zovu, jedna je od onih kojoj se posetioci iznova vraćaju svake godine zbog velike ponude kojom može da se istakne.

Sokobanja

Kada je u pitanju najpoznatija banja u Srbiji, na prvom mestu se uglavnom izdvaja Sokobanja. Poznata po tome što je ujedno i jedna od najstarijih banja, predstavlja odabir svih generacija. Prednosti su brojne, a priroda koja vas okružuje prosto mami da je istražujete se izdvaja kao glavna dodatna aktivnost. Kada je u pitanju prelepa Sokobanja, smeštaj se može pronaći u blizini same banje ali i nekim lokacijama koje nisu previše naseljene. U ovoj banji možete uživati u turskom kupatilu Amam koje je i najpoznatiji deo banje u kom posetioci provode najviše vremena. Pored toga, udisanje čistog vazduha i krugu banje je dobro za sve koji imaju problema sa disajnim organima jer se ova banja izdvaja kao vodeća po ovom pitanju.

Banja Vrujci

Smeštena u blizini Valjeva, ova banja se izdvaja kao idealno mesto za opuštanje u miru i prirodi. Divčibare se nalazi u neposrednoj blizini i predstavlja još jedan razlog zašto se turisti odlučuju upravo za ovu banju. U ovoj banji se nalaze termalni izvori čija temperatura varira oko 26 stepeni i sadrže vodu koja je izuzetno lekovita. Ova banja se preporučuje osobama koje imaju problem sa mišićima i zglobovima. Pored toga, ova banja obiluje bazenima koji su prilagođeni deci te je pravo mesto za porodični odmor ili kratki beg kako biste se opustili u prirodnom i lekovitom okruženju.

Prolom banja

Jedna od najmlađih banja u Srbiji, koja nimalo ne zaostaje kada su u pitanju ponuda i kvalitet smeštaja i usluga. Kada je u pitanju ova banja, mnogi odmah posmisle na istoimenu vodu i upravo je ovo glavni razlog zašto se mnogi turisti ali i ljudi u potrazi za izlečenjem odlučuju za ovu banju. Prolom banja može da se pohvali centrom za rehabilitaciju uz koji se nalaze i bazeni. Ovu destinaciju biraju svi koji imaju problema sa bubrezima, reumom ali i razna srčana oboljenja kako bi se što pre oporavili. Đavolja varoš se nalazi u neposrednoj blizini što je samo još jedna prednost ove lokacije. 

Odlazak u banju ne mora da bude samo usled procesa izlečenja. Možete se odlučiti za posetu nekoj od najpoznatijih banja kako biste napravili predah i odmorili se sa porodicom. Ove destinacije postaju sve popularnije i može se očekivati da će broj poseta da raste u narednim godinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *