6 razloga da posetite Budimpeštu

Zašto je ova godina pravo vreme za posetu prestonice Mađarske? Ukoliko do sada niste koristili usluge kombi prevoza do Budimpešte, pravi je trenutak da pozovete neku od agencija, i zakažete svoje putovanje. Glavni grad Mađarske je blizu, pruža sve više i više opcija za kvalitetno provedeno vreme, a mi ćemo ponuditi uvid u samo neke od stvari koje su vam na raspolaganju.

Raspitajte se o terminima polaska kombi prevoza do Budimpešte, i pakujte kofere. Ukoliko vam je budžet nešto niži, duplo povoljnija varijanta od putovanja kombi prevozom do Budimpešte, je putovanje vozom. Samo imajte u vidu da je prosečno prolazno vreme Beograd-Budimpešta tričavih 9 sati pitoreskne vožnje kroz mirne vojvođanske predele.

Šta prvo posetiti?

Kombi prevoz do Budimpešte rezervisan, pokupiće vas ispred vaše kuće ili stana. Smeštaj – rezervisan. Sledi istraživanje o gradu. U proteklih nekoliko godina, neobičan fenomen je uzeo maha širom grada – većina krovova na stambenim zgradama adaptirano je u kafe barove ili restorane. Pored toga što vam nude sjajnu hranu i piće, oni su i  moderni vidikovci, i vrlo često je jako teško pronaći slobodan sto, ukoliko niste prethodno pozvali. Neke od najpopularnijih lokacija, sa kojih se pruža pogled na grad u svih 360 stepeni, su Paris department store, High note skybar i St.Andrea Wine & Skybar. Na mnogima od njih održavaju se tematske žurke, koje počinju još u toku dana, a završavaju kasno u noć.

Piknik na mostu

Možda da zamolite vašeg vozača kombi prevoza do Budimpešte, da vas prvo voze na Most slobode. Pre par godina gradski zvaničnici su most zatvorili za saobraćaj da bi ga građani  dan po dan, mic po mic, pretvorili u savršeno mesto za iznenadni piknik. Nakon što su radovi na rekonstrukciji okončani, most je vraćen svojoj originalnoj nameni.  Međutim, ideja  o pikniku na mostu je toliko postala popularna, da su zvaničnici odlučili da nekoliko vikenda most zatvaraju za automobilski saobraćaj, i  daju ga građanima da organizuju piknike, praćene raznim drugim muzičkim i kulturnim programom.

Obavezno posetite plažu

Iako je leto sada već iza nas, bilo bi neozbiljno otići u ovaj grad, a ne prošetati se plažom jezera Balaton, poznatog u svakodnevnoj komunikaciji kao „mađarsko more“. Plaža Lupa je mesto koje morate posetiti, i možda vaš „Kombi prevoz Budimpešta“ treba  pravo tamo da se vodi. Beli pesak i tirkizno plava voda, ostavljaju nas da samo uživamo. Od prošle godine na mađarskom moru dostupno vam je i ronjenje u ronilačkom centru, i vožnja kanuom, jedrenje i skijanje na vodi.

Noćna tura po muzejima

Noć muzeja je manifestacija koja se, kao i kod nas, održava jednom godišnje početkom leta. Najbolji izložbeni prostori i muzeji su otvoreni do kasno u noć. S obzirom na višegodišnju tradiciju, Mađari su uspeli već da unaprede ovu manifestaciju, pa se pored  uživanja u izloženim umetninama, za posetioce organizuju i koncerti i radionice.

Poseta zoološkom vrtu

Bašta leptira se nalazi u sklopu gradskog zoološkog vrta, u okviru botaničke bašte.  Sa fascinatnom kombinacijom flore i faune, zoološki vrt je mesto koje privlači mnoge. Posebno lep deo posvećen je leptirima. Za njih je odvojen prostor, i to ne mali već celih 260 kvadratnih metara.  Dok gledate preko 20 vrsta kako veselo zajedno žive i kako se druže u staklenom okruženju,  osećaš se kao Alisa u zemlji cuda. Teško je ne poželeti da proživim detinjstvo još jednom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *