5 prednosti ugradnje norveških radijatora u stan

Norveški radijatori su jedan od najboljih izbora za zagrevanje svake zatvorene prostorije. Reč je o grejanju na električnu energiju uz pomoć odličnog grejača koji koristi prirodnu cirkulaciju vazduha za jednako zagrevanje cele prostorije.

Прочитај више: 5 prednosti ugradnje norveških radijatora u stan

Kada se tome pridoda izuzetno osetljiv termostat automatskog grejanja i različiti modeli koji zagrevaju čak i najveće prostorije, ovakvo grejanje ima odličnu primenu i u domovima i u poslovnim prostorima.

1# Norveški radijatori donose velike uštede uz tople prosotorije

Najveća ušteda se ogleda u potrošnji energije, ali se štedi i na troškovima ugradnje i održavanja u odnosu na druge vidove etažnog grejanja prostora.

Procene kažu da se može uštedeti električna energija i to:
Do 25% u odnosu na grejanje uz pomoć uljanih radijatora,
Do 30% u odnosu na grejanje sa TA pećima,
Do 40% u odnosu na klasično etažno grejanje na struju.

Ovo su dokazane uštede ako se norveški radijatori koriste pravilno i prema propisima gde je noćna temperatura niža, a niža je i kada se ne boravi u prostoru.

Ključno je i da se odaberu modeli koji odgovaraju dimenzijama prostorije i da se osetljiv termostat programira pravilno za najveću štednju. Meri se najmanja promena temperature što radijator pali češće, ali za jako kratko vreme pa je ukupna potrošnja mnogo manja nego kada se iznova greju dosta hladnije prostorije.

Uz niže troškove montiranja i niže troškove održavanja, dobija se jeftin, a efikasan sistem grejanja svake prostorije.

2# Moderan izgled i moderne funkcije

Sa norveškim radijatorima nema dileme kada je u pitanju njihov elegantan dizajn i mogućnosti koje pružaju.

Tanki su, savršeno se uklapaju u svaku prostoriju, a elegantnim dizajnom mnogo više podsećaju na ukras, a mnogo manje na grejno telo. Izrađuju se u nekoliko boja, mogu se kačiti na zid imati svoje točkiće ili se postavljati i u vlažne prostorije.

Moderan izgled prate i savremene funkcije kontrole koji se sada može raditi i uz pomoć WiFi mreže i daljinske kontrole.

3# Bezbedno grejanje

Pored standardnih normi koje moraju da ispune grejna tela, ugradnjom norveških radijatora se dobija tih rad, IP24 zaštita, sigurnost za uključivanje čak i kad niste kod kuće. To je razlog zašto se prostor neće potpuno ohladiti i lako će se postići željena temperatura.

Paneli nisu previše topi pa su bezbedni za kućne ljubimce i decu što je velika razlika u odnosu na sve druge vidove grejanja.

4# Komforan način grejanja

Grejanje na struju je najkomforniji način grejanja jer se lako kontroliše i uvek je spremno za pokretanje.
Pošto norveški radijatori imaju mogućnost daljinske kontrole stalno ćete imati pregled potrošnje, temperature u prostoru i koju želite da radijator postigne. Jednostavnom promenom parametara odmah ćete primetiti da je u prostoriji toplije ili da se radijator ređe pali.

Ni jedan drugi model nema tako preciznu kontrolu temperature pa se ne mogu ni ostvari ove jedinstvene prednosti.

5# Vazduh je mnogo čistiji

Panel koristi prirodnu cirkulaciju i nema ventilatora, nema prašine kao kod drugih načina grejanja. To znači da su ovi radijatori pogodni čak i za dečije sobe jer neće izazvati alergije i suvi kašalj tokom grejne sezone.

Vazduh se ne isušuje pa je prijatniji za disanje i za duži boravak što često nije slučaj baš kod prostora koji se zagrevaju.

Nabrajanje bi moglo da obuhvati i šta svaki model donosi kao prednost, kolike su ušteda prema dimenzijama prostora, koliko je korisno daljinsko korigovanje temperature i savršenstvo preciznog termometra…

Ipak, najbolje je da pozovete firmu koja se bavi prodajom originalnih norveških radijatora i da se raspitate za savet koji je u skladu sa vašim potrebama i da tako od ove jeseni uživajte u toplijem prostoru uz niže račune za grejanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *