4 stvari koje treba da znate o pranju tepiha

 

Ako u svom domu imate puno tepiha, nema sumnje da ste svesni potrebe da je važno sve tepihe održavate čistim. Baš kao što podovi od tvrdog drveta i pločica zahtevaju održavanje, tako je izuzetno značajno redovno pranje tepiha. Zemun, naravno Beograd i svi veći gradovi poseduju veliki broj kvalčitetnih perionica tepiha, pa razloga za brigu nema.

Ipak, da bi tepisi bili čisti neophodno je svakodnevno usisavanje kako bi se uklonila površinska prljavština i ostaci hrane. Ipak, važno je i povremeno tretiranje mrlja pomoću komercijalno dostupnog proizvoda za uklanjanje nastalih fleka. Ali postoji još nešto što biste trebali znati kada je u pitanju pranje tepiha. Zemun na nekoliko lokacija ima odlične perionice, a samo od vaših obaveza i vremena zavisi kada ćete odneti tepih na čišćenje.

Bez obzira da li ćete tepihe profesionalno očistiti ili ćete ih ručno ribati, evo šest stvari koje bi trebalo da znate o procesu čišćenja i njegovim posledicama.

Dubinsko čišćenje tepiha uklanja ugrađenu prljavštinu

Pre pranja tepiha neophodno je njegovo temeljno usisavanje. To je tako da se prljavština, dlaka kućnih ljubimaca, polen i drugi zagađivači ne pretvore u neku vrstu dodatnih mrlja koje se u procesu čišćenja utapa u podnožje tepiha.

Nisu svi sistemi za čišćenje jednaki!

Iako većina servisa za pranje tepiha koristi neku vrstu ručne mašine za šamponiranje tepiha, ipak treba znati da je izuzetno važno koristiti mašinu na paru, jer se onda olakšava pranje tepiha. Zemun ima servise koji isključivo koriste ove mašine, pa se treba najpre raspitati o usluzi koju određeni servisi pružaju. Mašine za čišćenje parom se lako koriste i za sobom ne ostavljaju prljavštinu, Nakon pranja nije potrebno nekoliko sati za sušenje, jer se većina otpadnih voda usisava i vraća u rezervoare mašine.

Uklanjanje mrlja, pre svega!

Profesionalne usluge čišćenja tepiha najpre podrazumevaju uklanjanje većine mrlja tokom procesa čišćenja. S tim u vezi, kupci moraju biti svesni da neke mrlje neće reagovati na bilo koju vrstu rastvora za hemijsko čišćenje ili čišćenje parom. Iako su takve mrlje retke, ponekad se pojavljuju.

Delotvorna zaštita od mrlja!

Mnogi proizvođači tepiha na svoje tepihe nanose hemikalije otporne na mrlje. Ne iznenađuje zašto se potrošaći često pitaju da li će profesionalno čišćenje tepiha ukloniti ovu zaštitu od mrlja zajedno sa prljavštinom i tvrdokornim flekama. Ipak, prilikom pranja ne bi trebalo da bude uklonjena ta zaštita. U većini slučajeva zaštita od mrlja ne bude oštećena, ali sve zaviis od toga koliko je tepih prljav.

Naravno, nije nimalo lako pranje tepiha. Zemun ima na nekoliko lokacija servise, a svi zaposleni su saglasni, oštećenja neće biti ukoliko mrlje nisu duboke. Zato tepih treba negovati.

Pranje tepiha – Zemun ima perionice na nekoliko lokacija!

U slučajevima kada se prilikom čišćenja tepiha koriste standardne mašine za pranje, onda bojazni nema.

Budući da standardne mašine ostavljaju iza sebe toliko vlage, vlaga pomaže u odvajanju vlakana kako bi se tepih brže osušio. Takođe, ako sredstva za čišćenje tepiha ne srede tepih, on može da postane ravniji nego ranije. Duži period sušenja takođe može da pogoduje plesni koja se ukorenila u tepih. To tvrde i stručnjaci za pranje tepiha. Zemun je prava lokacija, jer su servisi za pranje brojni, a kvalitet je zagarantovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *