Zašto je naselje Liman jedno od najtraženijih za prodaju stanova u Novom Sadu?

 

Novi Sad je jedan od gradova u koji se najviše ljudi doseljava. Novi Sad pored dobrog školovanja što osnovnog, srednje tako i fakultetskog pruža i odlične prilike za posao. Naravno, pored toga grad je prelep, velepan, ali ipak ne odaje takav utisak. Porodice često biraju baš Novi Sad kao mesto za dom, ali u kom naselju?

Liman

Veliki broj porodica, ali i mladih upravo bira Liman kao savršeno naselje za njih. Liman se nalazi na jugoistočnom delu grada, a preko Mosta slobode je povezan sa Sremskom Kamenicom, dok se planira i izgradnja novog mosta koji će povezivati Liman sa Petrovaradinom. Liman se nalazi u širem centru grada, ali se vrlo brzo može stići do centra Novog Sada. 

 

Prodavnice i restorani

Pored uobičajenih fast food mesta i pekara Liman poseduje i mnogobrojne odlične restorane i kafiće u kojima mnogi stanovnici ovog naselja svakodnevno uživaju. Pored toga, Liman ima i dva tržna centra Promenadu i Merkator. Liman pored ovih tržnih centara ima i dosta prodavnica. 

 

Školovanje

Mnoge porodice se doseljavaju u Liman baš zbog velikog broja osnovnih škola u koje mogu da upišu svoju decu. Pored osnovnih škola Liman poseduje i odlične vrtiće za naše najmlađe. Pored roditelja koji imaju privilegiju da biraju u koju će školu ići njihovo dete postoje i mladi studenti koji se doseljavaju u Novi Sad radi studija. Zašto biraju naselje Liman kao njihovo privremeno (ili u budućnosti stalno) prebivalište? Zato što se u delu Liman 1 nalazi Kampus novosadskog univerziteta. Dakle, svi studenti Novog Sada su najbliži svom fakultetu ako žive u naselju Liman. 

 

Porodično naselje

Pored toga što ovo naselje vrvi od studenata ono vrvi i od mladih roditelja i male dece. Svojim prelepim zelenilom, kejom i mnogobrojnim igralištima privlači kupce. Šetnje sa decom ili puštanja iste na najbliže igralište je sada vrlo dostupno, a prodaja stana nikada nije bila lakša nego na Limanu. 

 

Zelenilo

Kao što smo već pomenuli Liman je pun zelenila, ali to nije slučajno. Svaki deo Limana je tako građen da poseduje veliku zelenu površinu. Na Limanu 3 (kako zovu jedan od delova Limana) se nalazi takozvani limanski park koji je na 13 hektara površine i savršen je za slobodno trčanje i šetnje sa malom decom. Umesto šetnje, decu naravno možete da odvedete i na veliko igralište u okviru ovog parka ili čak i u jedini skejt park u Novom Sadu. Pored male dece, ovo naselje je pogodno i za ljubitelje pasa. Ima dovoljno trave i zelene površine da pas može slobodno da trči i uživa u prirodi. U gore pomenutom limanskom parku postoji čak i poseban park za pse pa je to još jedna dobra stvar ovog naselja. Postoje planovi da se neki delovi zelenila smanje nauštrb novih vrtića i parkinga, ali stanovnici Limana se oštro protive bilo kakvoj akciji toga tipa. 

 

Stanovi u Limanu

Prodaja stanova u Limanu se znatno povećala poslednjih godina, kao što je uostalom slučaj kada je u pitanju kompletna prodaja stanova Novi Sad beleži konstantan rast, pa tako i ovo naselje koje je jedno od najpopularnijih. Cena kvadrata je skočila čak i za starogradnju. Kako su stanovi na Limanu uglavnom odlično građeni, konstruisani i sa puno svetla kupci uglavnom ne smeta što je u pitanju starogradnja pa tako prodaja stana na Limanu nikada nije problem.  

Liman je odlično mesto za sve one koji žele da kupe stan u njemu. Naselje je aktivno i u njemu nikada nije dosadno. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *