Za koje prilike vam može zatrebati iznajmljivanje vozila sa vozačem?

Iznajmljivanje vozila sa vozačem nije nešto sa čime se suočavaju samo osobe koje nisu vozači. Naprotiv, ova popularna praksa, u poslednje vreme, u mnogome olakšava život svima. Zaista je mnogo situacija kada će vam zatrebati automobil ili neko drugo vozilo, a isto tako često će biti potreban neko ko će voziti umesto vas. 

Ako sami niste vozači, ili jednostavno vam nije do vožnje ili se ne osećate dobro da biste vozili, morate se obratiti rođacima ili prijateljima za pomoć. Desiće se da niko od rođaka i prijatelja ne može u tom trenutku da vam pomogne, pa se morate odlučiti za autobus, voz ili taksi. 

Setite se pak da ovo nisu jedine opcije kada vam je potreban prevoz jer postoje agencije za iznajmljivanje samo vozila i iznajmljivanje vozila sa vozačam, koje vam uvek stoje na raspolaganju sa uslovima koji se prilagođavaju vama kao klijentima.

U kojim situacijama je dobro iznajmiti vozilo sa vozačem?

  1. Organizujete proslavu 

Iznajmljivanje vozila sa vozačem idealno je rešenje kada su u pitanju velike proslave poput svadbi, krštenja i rođendana. Veliko je olakšanje za goste, kada slavljenici unajme vozilo jer vožnja, do restorana i nazad do kuće, može biti veoma iscrpljujuća i naporna pogotovo kada je slavlje u drugom gradu. Druga pozitivna strana iznajmljivanja vozila sa vozačem tiče se finansija jer gosti neće razmišljati o putnim troškovima, stoga će moći nesmetano da uživaju na proslavi.  

  1. Planirate odlazak na koncert 

Možete da odete na koncert bez razmišljanja o tome da li će vam pobeći autobus, kada je sledeći, ima li uopšte prevoza u tom vremenskom periodu i slično. Sa uslugom iznajmljivanja vozila stižete na koncert na vreme i vraćate se kući kad se koncert završi. Ovo je najbolji način prevoza ukoliko na koncert idete sami, ali čak i da idete sa društvom možete iznajmiti neko drugo vozilo, a ne automobil, što još više daje na doživljaju. Možete iznajmiti samo vozilo, a možete sa vozilom dobiti i profesionalnog vozača za potpuno opuštanje i uživanje u ludoj noći. 

Slična je situacija i kada je koncert u drugoj zemlji. Često se dešava da određene agencije za iznajmljivanje vozila imaju sklopljen dogovor sa agencijama koje prodaju karte za koncerte, pa će u cenu prevoza, (najčešće autobus) ući i cena karte za koncert, što je inače i najpovoljnija opcija.

3. Organizujete izlet za radnike u firmi

Danas je karakteristično za firme da unajmljuju vozila i vozače za prevoz zaposlenih kada su u pitanju specijalne prilike poput korporativnih proslava, izleta za radnike ili kada se sastaju sa klijentima i partnerima kako bi raspravljali o poslu i saradnji.

4. Vraćate se ili idete na put

Većina rent a car firmi omogućuje uslugu iznajmljivanja vozila za inostranstvo. Procedura je u suštini ista, jedino će firme zahtevati višu novčanu naknadu, a vi sa sobom morate imati potrebnu dokumentaciju. Pored pasoša, zelenog kartona i zdravstvenog putnog osiguranja, ukoliko vozite iznajmljeno vozilo, morate imati i saobraćajnu dozvolu, međunarodnu vozačku dozvolu, dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu i papir, za koji se nadamo da nećete morati nikada da ga iskoristite, evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi . 

5. Potreban vam je prevoz pokojnika

Nažalost, postoje i tužne prilike kada bi vam mogao zatrebati vozač – u slučaju sahrane u zemlji ili van nje, mnogi budu u prilici da im je potrebna usluga prevoza pokojnika. U zavisnosti od situacije, prevoz može biti u okvoru istog grada, države, ali i iz države u drugu državu i obzirom na specifičnost posla, za ovu vrstu najma potrebno je angažovati firmu koja je specijalizovana za prevoz pokojnika i koja ima obučene vozače i koja je upoznata sa celokupnim procesom i dokumentacijom koja prati prevoz pokojnika. 

Iznajmljivanje vozila sa vozačem nije samo za specijalne prilike

Iznajmljivanje vozila sa vozačem iako karakteristično za posebne prilike, vezuje se i za svakodnevne obaveze poput odlaska na posao, aeodrom ili čak do tržnog centra kada ste sigurni da ćete dobro pazariti. Neko ko ne sme da zakasni na poslovni sastanak, let i slično, obratiće se firmi za najam vozila i time obezbediti sebi prevoz, u drugom slučaju bi čekao autobus ili taksi. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *