Valensija – savršena destinacija za prolećni odmor

U prethodnom periodu suočavali smo se sa pandemijom korona virusa i brojnim epidemiološkim merama koje su podrazumevale zabrane ili ograničavanje putovanja.

Sada, nakon dve godine, došlo je vreme da se pakuju koferi i da se krene u obilazak brojnih Evropskih zemalja i da se uživa u upoznavanju drugih kultura. 

Jedna od destinacija koje treba posetiti svakako je Španija, a avio kompanije nude jeftine avio karte za Valensiju, jedan od najlepših španskih gradova.

Valensija privlači veliki broj turista tokom cele godine

Valensija, grad koji se nalazi na obalama reke Turije i zauzima istočnu obalu Pirinejskog poluostrva, je treči po veličini grad u Španiji i glavni grad istoimene pokrajine. Grad je nastao davne 137.godine pre nove ere, i kroz istoriju je prošao brojne epohe. Danas je jedan od glavnih glavnih industrijskih centara Španije, koje ide u korak sa modernim svetom, ali i mesto koje je zadržalo duh tradicije. 

Valensija, koja je bogata istorijskim i kulturnim spomenicima, predivnim hranama, gostoprimljivim domaćinima i sjajnom kuhinjom, svakodnevno privlači veli broj turista. Naime, u ovom španskom gradu zime su veoma blage i traju samo tokom decembra, januara i februara. U tom periodu, temperatura vazduha je najčešće oko 20 stepeni celzijusa. Leta su duga i topla, a u tom periodu i temperatura mora je visoka. Zbog toga, ukoliko pronađete jeftine avio karte za Valensiju, ne oklevajte. Uživaćete u ovome gradu bez obzira na godišnje doba. 

Kupite jeftine avio karte za Valesniju i uživajte u turističkim atrakcijama ovog španskog grada

Ukoliko ste pronašli jeftine avio karte za Valensiju, spakujte kofere i odmah krenite na putovanje sa dragim osobama. Po sletanju na aerodrom Manises upustite se u obilazak grada koji ima veliki broj turistički lokaliteta koje treba obići. Jedan od njih je svakako trg La Plaza de la Virgin. Trg je bogat spomenicima, katedralama, tu su i crkva Svetog Josifa i Rimski muzej. Trg je poznat po festivalu Las Fallas, odnosno festivalu vatre, koji se na njemu održava svakog marta i predstavlja  nematerijalno kulturno dobro Španije. Zatim, tu je čuveni Grad Nauke i umetnosti, koji je projektovao arhitekta Santijago Kalatrava. Grad Nauke i umetnosti sadrži veliki broj muzeja: Muzej savremene arhitekture, Muzej Nauke i Umetnosti,  Akvarijum, Planetarijum i Palata umetnosti Kraljice Sofije.

Svim ljubiteljima sporta, jeftine avio karte za Valensiju obezbediće uživanje u trkama Formule 1, odnosno prisustvo na Grand Prix Valencia. Pored toga, moći će da posete stadiion Mestallaje, izgrađen 1923. godine sa 55.000 sedišta. To je sradion fudbalskog kluba Valensija. 

Za one koji idealno putovanje ne mogu zamisliti bez odlaska na plažu, Valensija ima veliki broj peščanih plaža. Plaže se nalaze blizu centra grada, kilometrima su duge, a jedna od najpopularnijih je La Malvarosa. Kako biste uživali u sitnom pesku i čistoj vodi spakujte kofer i kupite jeftine avio karte za Valensiju i što pre krenite na putovanje.

Valesnija, pored brojnih lokaliteta koji imaju istorijski značaj, uskih ulica koji nam približavaju nekadašnji izgled Španije, ima i savremeni deo grada koji je bogat restoranima, kafićima i koji garantuje dobar noćni provod. 

A kada ste već tu ne zaboravite da obiđete jug Španije i posetite Malagu

Ukoliko niste imali prilike da obiđete jug Španije, naš predlog je da krenete od grada Malage- mesto gde je rođen poznat slikar Pablo Pikaso. Ono što posebno izdvaja ovaj grad kao turističku destinaciju jesu prelepe peščane plaže, barovi koji rade preko cele noći, ukusna hrana i toplo vreme preko cele godine.

Ako ste zainteresovani za ovu destinaciju a još niste isplanirali odmor naš predlog je da na vreme rezervišete avio kartu do Malage i uživajte u pravoj čaroliji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *