Torta – poslastica koju svi vole

Retki su oni koji će odbiti makar i jedno malo parčence torte. Ova poslastica je postala nezaobilazni deo svakog slavlja. Danas se torte uglavnom prave od jednostavnih materijala, a izgled je doveden do savršenstva. Izgledaju potpuno fantastično.

Dosta pažnje se posvećuje izgledu torte i tome kakav će ona utisak ostaviti na kupca i krajnjeg konzumenta. Oko toga kako će izgledati neka torta prave se takimičenja i rijaliti emisije, gde pobednik dobija ogromnu novčanu nagradu. Oblikovanje torti je dovedeno do savršenstva i gotovo da se ne može zamisliti oblik koji nije moguće napraviti.

O tome koliko je pravljenje i oblikovanje torti postalo popularno dovoljno govori činjenica su poslastičari, preko već pomenutih takmičenja i čak svojih tv emisija uspeli da postanu svetski poznati i od svog imena naprave brend.

Slavlje ne može da protekne, a da se na trpezi ne nađe torta. Torta uvek podigne raspoloženje gostiju i najčešće upravo deo sa tortom bude najuzbudljiviji deo proslave.

Izradu torte treba poveriti stručnjacima i tako ostati spokojan da će torta biti odličnog i pravog ukusa. Tako ćete imati više vremena da se posvetite sebi i svojim gostima, tako da svi budu zadovoljni i srećni.

Kako je estetika danas jako bitna, pored ukusa, jako je važno da torta bude i estetski lepa. Fondan kao način ukrašavanja je sve popularniji, a od njega se mogu praviti figure raznih oblika i veličina. Možete se igrati do mile volje sa ovim materijalnom i praviti raznorazne stvari. Međutim, u modu se ponovo vraćaju i torte ukrašene šlagom i svežim cvećem.

Čokoladne torte

Čokolada je kod većine ljudi omiljena poslastica, dok je je čokoladna torta najtraženiji ukus. Sa čokoladom se možete igrati do mile volje, i praviti razne oblike i komibinaciju ukusa. Bacite mašti na volju i napavite ukus koji je vama najlepši i najukusniji. Ukus čokolade oplemenjuje, dok torta koja je napravljena od čokolade pruža još bolji osećaj u ustima. Čokoladne torte su popularnije tokom zimskih dana, jer se tada više uživa u kremastim tortama, dok je leto rezervisano za voćne torte.

Voćne torte za leto

Najbolje oseveženje tokom leta su voćne torte, koje vas već u prvom zalogaju dignu na noge. Voće je odlično osveženje tokom leta a kada se voće kao glavni sastojak ubaci u tortu, kombinacija je još bolja. Najveće obilje voća je tokom leta, pa kombinacija sa voćem je uvek dobar izbor za oseveženje tokom vrelih letnjih dana. Na internetu možete naći veliki broj recepata za voćne torte koje osevežavaju. Takođe, možete pronaći i ideje kako da ukrasite svoju tortu da ona bude lepa na oko, a još ukusnija u ustima. Voćne torte svojim ukusom dosta podsećaju na voćne sladolede, tako da voćna torta vrlo lako može da bude sladoled – torta. Deca obožavaju voćne torte, pa voćna torta može biti dobar izbor i za neki dečiji rođendan. Leto i voće su uvek dobra kombinacija za voćnu tortu. Zato se opustite i uživajte u čarima leta.

Izvor: Lav Cakes Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *