Šta sve možete prodati u zalagaonicma?

Pod nazivom zalagaonice podrazumevamo sva ona mesta koja se bave otkupom različitih vrsta dragocenih predmeta, ali i mesta na kojima možete da dobijete određene vrste pozajmica, što zapravo i predstavlja zalog. Zalagaonice uglavnom vrše otkup, kao što je već rečeno dragocenih predmeta. Dok u određenim zlatarama vi možete zameniti na primer samo zlato ili neke druge predmete od dragocenih metala, u zalagaonicama možete mnogo više toga priložiti u zamenu za novac.

Pre svega – zlato

Specijalizovane zalagaonice pre svega vrše otkup zlata, tako da znate da ne morate ići samo  u zlataru ukoliko želite da prodate zlatne predmete. Ovde možete prodati svoj zlatan nakit, minđuše, narukvice, svadbene burme ili druge predmete. Veća je verovatnoća da ćete u zalagaonicama dobiti čak i veću cenu za otkup zlata, nego u zlatarama. Zalagaonice koje vrše otkup zlata su u principu uvek usklađene sa berzom i vrlo precizno prate kretanje novca na berzi, tako da u svakom trenutku možete da znate koliko da očekujete. U suštini otkup zlata je ono po čemu se zalagaonice prepoznaju, jer one najviše trguju zlatom. Sve ostalo je u znatno manjoj meri. Većina zalagaonica uglavnom vrši samo otkup zlata, ali ne i srebra, tako da to treba da imate u vidu.

Mogućnost otkupa satova

Pored toga što je u zalagaonicama moguć otkup zlata, ovde možete prodati i neke druge vredne predmete. Naime, u zalagaonicama se vrši i otkup satova. Preciznije, zalagaonice vrše otkup ručnih satova, stonih satova, zidnih satova, džepnih satova, satova poznatih brendova. Veoma korektnu i dobru cenu možete da dobijete za vaš sat, pod uslovom da je original i da je dobro očuvan. Sa druge strane ukoliko je u pitanju luksuzni brend, čije ime govori o jedinstvenom kvalitetu, onda nije toliko važno koliko ste ga dugo koristili, jer će on imati svoju vrednost kad god. Predlažemo vam da pre prodaje sata, pozovete ili prošetate do nekih zalagaonica kako biste videli koja će vam dati najbolju cenu, pošto cena može da varira.

U zalagaonicama i otkup dragog kamenja

Ukoliko imate određeno drago kamenje onda ste verovatno i svesni njegove vrednosti. A ukoliko želite da ga prodate onda je najbolje mesto gde to možete učiniti zalagonica. Oni vrše i otkup dragog kamenja i možete dobiti zaista dobru cenu u zavisnosti od toga koji dragi kamen posdujete. Ukoliko je to redak dragi kamen logično je da ćete dobiti i te kako dobru cenu. Ono što je još dobro jeste da se u zalagaonicma i vrši procena dragog kamenja, tako da ne morate se u zalagaonicu uputiti kako biste prodali vaš dragi kamen, već i kako biste imali tačan uvidu u to koja je njegova cena.

Otkup antikviteta

Figurice, posuđe, escajg, nameštaj, nakit, stari novac, ordenje, slike, lusteri, muzički uređaji itd, čine antikviteti. To su oni predmeti koji čuvaju duh nekog prošlog vremena i ukoliko vi nemate neku posebnu vezu sa njima, onda bi najbolje bilo da ih prodate, jer će taj antikvitet doći u ruke nekog kome to mnogo znači, a vi ćete dobiti dobru svotu novca. Tako da je možda vreme da pogledate po svom stanu ili kući da li imate nešto od starih predmeta, anitikivteta, kako biste možda te stvari mogli da unovčite i obezbedite nešto što vam je u ovom trenutku bitnije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *