Problemi u vezi? Kako da pređete preko sitnica koje vas nerviraju

Što su dvoje duže u vezi i što više vremena provode zajedno, neminovno je da će i neke mane koje su se možda činile simpatičnima početi da nerviraju…

U početku prećutite, ali što više ćutite, nervoza se u vama sve više gomila.

Uvek je na telefonu dok zajedno ručate? Nikada mu ne padne na pamet da opere sudove? Ostavlja prljave čarape svuda po stanu? Ne prestaje da puši i postaje nemoguće izvući neprijatan miris iz nameštaja i garderobe? Ne sluša vas dok igra igrice ili gleda utakmicu? Uvek zaspe sa upaljenim televizorom te vas glasna muzika probudi, svaku noć? Ne prestaje da komentariše dok pokušavate da uživate u novoj epizodi omiljene serije? Ili pak nikada nema predlog šta biste mogli da ručate ili gde da odete na večeru?

Da, sve su ovo sitnice i nije vredno izgubiti nekoga zato što vam je dosta da iz veš mašine uporno izvlačite rasparene čarape jer je ona druga ostala negde u prašnjavom ćošku sobe. Ne treba da dozvolite sebi da prouzrokujete dvočasovnu svađu jer je prljava šolja od Nescaffe-a opet ostala u sudoperi iako ste vi prethodno oprali sudove kako bi kuhinja bila potpuno čista.

Ne dozvolite da dođe do momenta kad vam sve jednostavno prekipi; porazgovarajte o problemu, preraspodelite posao, pokušajte da nađete kompromis – ako ne voli da pere sudove, možda bi mogao da kuva? Ako ne želi da se odrekne duvana, možda bi barem mogao da pređe na IQOS dok je u zatvorenom? Ako vam se čini da vas ne sluša dok nešto čačka na svom novom iPhone-u, možda da mu prvo na kreativan način skrenete pažnju na sebe pre nego što nastavite sa pričom? Ili ako ne znate gde na večeru, napravite spisak restorana koje biste želeli da posetite i krenete redom?

Za sve postoji rešenje, ali zanemarivanje i guranje ovih sitnica pod tepih svakako nije efikasno. Kako bismo vam pomogli da održite harmoničan odnos, spremili smo za vas nekoliko saveta kako da se na vreme izborite sa stvarima koje su se pokazale da najčešće nerviraju u vezi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *