Prepoznavanje lica – nova tehnologija softvera

Avigilon je u septembru ove godine predstavio najnoviji softver za upravljanje video zapisima koji će u sebi imati ugrađenu AI tehnologiju (veštačka inteligencija) – ACC 6.6.

Sa tehnologijom Avigilon Appearance Search pronalaženje i identifikacija osobe preko kamere biće lakši nego ikada ranije.

Performanse: ovaj program koristi jedinstvene osobine ljudskih lica da za kratko vreme pronađe osobu kroz ceo sistem video nadzora (lokalnu mrežu kamera).

Pomoću dubokih veštačkih neuronskih mreža tehnologija povećava brzinu i tačnost pretrage neke osobe čak i ako je ona promenila garderobu koju nosi.

Softver ACC 6,6 takođe u ponudi ima i pregršt novih funkcija među kojima je uvek prisutna podrška kontrolnog centra za pristup (ACM, AvigilonAccess Control Manager system). Preko ovog softvera korisnici mogu jednostavno konfigurisati događaje i primati upozorenja.

Softver automatski obaveštava o svim incidentnim promenama na mestu nadzora koje kamera snima i šalje notifikacije o kršenju svih predefinisanih pravila. Sve ovo će biti zanimljivo pratiti tek kad se budu komercijalizovali kvantni računari.

Video: Avigilon Appearance Search pretraživač je sofisticiran sistem koji korisnicima omogućuje brzo pronalaženje određene osobe ili vozila kroz ceo sistem nadzora koje kamera pokriva.

Mahesh Saptharishi, tehnološki direktor kompanije Avigilon kaže:

“ACC 6.6 je strašno važna prekretnica u razvoju video analitike. Korištenjem dubokih neuronskih mreža Avigilon Appearance Search pravi bazu podataka lica. Ovim smo u stvari postavili temelje za nova tehnološka dostignuća u procesu analize lica i pretraživanja video zapisa.“

Softver Avigilon Appearance Search ima sledeće karakteristike:

-Poboljšana sajber zaštita: ograničeni pristup operatera, dupla autorizacija, potvrda lozinke i njena bolja zaštita
-Poboljšan sistem skladištenja snimaka i pregled istih
-Korisnička podrška i kontrola rada softvera ACC
-Avigilon Presence Detector (mali impulsni radarski uređaj s radarskim analitičkim sistemom) koji skenira i kontinualno se prilagođava području u kom se nalazi. Precizno otkriva prisutnost osobe na udaljenosti do 9 metara od senzora, čak i ako je objekat skriven ili ometan drugim objektima.
-Integrisana Avigilon H4 termalna kamera.

Video analitička tehnologija Avigilon Appearance Search je sofisticirani softver za video analitiku. Njegov najvažniji sastavni deo je program dubokog učenja (AI) za pretraživanje video zapisa.

Korišćenje Avigilon Appearance Search tehnologije neverovatno ubrzava period reagovanja / odziva na nastali incident i poboljšava forenzičku pretragu. Sve zajedno, tehnologija omogućuje operaterima da veoma lako naprave hronološku statistiku, tj. sakupe video dokazni materijal događaja koji se snimaju.

Uz korišćenje Avigilon Control Center (ACC) 6.6, nova tehnologija Avigilon Appearance Search sada kombinuje u pretrazi i karakteristike lica osoba kao i oblik, veličinu, teksturu, boju odeće osobe koje se prati.

Softver za prepoznavanje lica i analitiku lica povećava brzinu i preciznost pronalaska osobe (program pretražuje kombinujući elemente kao što su izgled lica, boju kose, kože, da li osoba nosi naočari itd.).

Softver je sposoban da sam poveže elemente i shvati da je osoba koja se prati ista osoba iako je, na primer, skinula kaput ili stavila kačket. Očekuje se da će ACC 6.6 biti u prodaji krajem 2017.

Dodatne pojedinosti o prednostima i funkcionisanju ACC 6 potražite na adresi http://avigilon.com/products/video-surveillance/avigilon-control-center/ ili od domaćih izvora posetite sajt za video nadzor i kamere na ovom linku.

Ključne osobine i prednosti softvera

Brza pretraga osobe ili vozila – grupiše video podatke čime omogućuje operaterima brzu pretragu snimljenih video zapisa. Sa lakoćom se može pratiti vozilo ili pravac kretanja pojedinca, prepoznaje poslednja poznata lokacija objekta ili osobe.

Fina pretraga poboljšana je prepoznavanjem lica – softver prepoznaje jedinstvene osobine lica osobe tako da tokom pretrage traži istu osobu, čak i ako je ona promenila odelo.

Precizno locira vreme i lokaciju – daje tačne rezultate koji se odnose na vreme i mesto događaja koji se snima.

Korisne alatke – playback, bookmark i ostali alati za upravljanje video zapisima – postoji dovoljan broj alata kojim se sveobuhvatno grupišu i sakupljaju video zapisi iz više izvora čime se pravi odlična baza za izveštaj o sledu događaja.

Integrisan pristup – tehnologija pretraživanja Avigilon Appearance Search integrisan je sistem koji sadrži: softver ACCTM 6.0 Enterprise edition, kamere sa softverom za video-analitiku i samo-učenje i odabrani mrežni video-rekorder.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *