Planirate prolećno vikend putovanje ili letovanje u Albaniji – evo koja mesta možete posetiti 

Da li želite povoljan prolećni i letnji odmor na neverovatnim plažama sa kristalno čistim morem boje tirkiza? Verovatno vam je prva asocijacija na to Tajland. Međutim, i Evropa ume biti izuzetno lepa. Morski plodovi, neotkriveni raj, prikladne cene, osmanska arhitektura i čudesna baklava deo su Albanije. 

Putovanje u ovu zemlju koja nije preterano popularna za srpske turiste, ipak može biti zapanjujuće. Veliki broj Srba i turista iz čitavog sveta na albanske plaže vraća se ponovo, gotovo zaljubljeno.

U čemu je tajna albanske lepote?  

Jonska obala Albanije popularna je po veoma čistim peščanim plažama i plavim lagunama. Egzotična mesta poput Himara, Keparo, Sarande, Jala, Ksamila, Dhermi i drugih, nude razne mogućnosti za istraživače drevnih tajni i ljubitelje vodenih sportova. Od ronjenja pa sve do izleta brodom, poseta malih ostrva, pravoslavnih manastira i razorenih tvrđava. Osećaćete se kao na dohvat ruke misteriji. Otkrićete sasvim nova područja ove zemlje koja ima gorku prošlost i novu istoriju. Mnogi avanturisti i ljubitelji putovanja, ističu Albaniju kao zemlju sa blistavim morem, tvrđavama iz bajki, fantastičnim obroncima planina i interesantom kulturom. Pa tako, poseta Draču koji u sebi krije najveći amfiteatar, zaliv, kraljevsku vilu i muzej – ne bi trebala biti izostavljena.

Pored toga, tajna albanske lepote leži i u malim gradovima, gde možete naći zaista jeftin smeštaj. Lokalna kuhinja mediteranskog tipa i dimljeno meso može biti vrhunac koji oduzima dah. Takođe, postoje brojne kulturne manifestacije koje se održavaju tokom proleća i leta, a noćni život može biti definitivno uzbudljiv. Da biste istražili lepotu Albanije i lako došli iz Srbije do željenog mesta, predlažemo vam da putujete kombi prevozom. A, evo i zašto…

Albanija prevoz – kombi polasci do popularnih odredišta

Prevoz do Albanije autobusom kad-kad nije pristupačan. Putevi umeju biti loši, a ture uz presedanje. Uz kombi možete videti mnogo više, a i brže stići do željenih plaža. Ukoliko se pitate do kojih plaža možete stići direktnom linijom iz Srbije, predlažemo vam da na google pretražite “Albanija prevoz”. Tim putem možete uočiti sva popularna turistička odredišta koja nudi Albanija. Prevoz do Drača, Dermi i drugih starih gradova sa bogatom istorijom, izolovanim plažama, pećinama i interesantnim restoranima. Svoj put dalje i istraživanje lepota možete nastaviti sa trajektima i čamcima, ili se jednostavno smestiti u nekom od hotela i pansiona. 

Uz pristupačan Albanija prevoz, tokom prolećne i letnje sezone, možete se opustiti i uživati u mediteranskoj vegetaciji, citrusima, smokvama i maslinama. 

Koja su popularna turistička odredišta Albanije

Ono što u vašoj ruti treba biti neizostavno jestu plaže područja Albanija rivijera jer voda poseduje kristalnu čistoću. Na plažu Borš, Bunec, Ksamil, Himare, lagunu Butrint vredi zastati jer bude istraživački duh. Ksamil može biti savršen za vas ukoliko volite luksuzne apartmane i tražite isključivo odmor. Putovanje do Himare ukoliko želite sklapati prijateljstva i uživati u društvu gostoljubivih ljudi. Ali, ne treba zaboraviti ni na Dhermi koje je za turiste jedno od omiljenih mesta jer udovoljava zahtevima većine. Ukoliko ste se odlučili za vikend prolećno putovanje ili letovanje u Albaniji, ne zaboravite da posetite Tiranu jer će vas očarati mnogobrojnim klubovima i prijatnom turističkom atmosferom.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *