Na vodi kafana – savršen spoj kafane i splava na jednom mestu

Upoznajte sve čari noćnog izlaska u čuvenom splavu Na vodi kafana 

Beograd je poznat po mnogo toga, a na sam spomen noćnog izlaska odmah vežemo čuvene splavove i kafane. 

Kažu da ne postoji bolji grad za nezaboravan ljetni provod. No, ni niže temperature ne predstavljaju posebnu prepreku kada je u pitanju izlazak. 

Poznata ulica Skadarlija ispunjena je tradicionalnim kafanama u kojima su česti gosti tamburaši. Kada se prošetate ovom ulicom osjetit ćete duh prošlosti i tradicije koje se još uvijek njeguju u ovom gradu. 

Kafane su možda postale posebno popularne i karakteristične za područje Balkana upravo zbog ovog grada. 

Prije 500 godina otvorena je prva kafana u Evropi. Nalazila se na Dorćolu i vrlo brzo postala je središte svih tadašnjih kulturnih, društvenih i političkih dešavanja. 

Tada je kafana bila više od mjesta gdje se ispijaju kafe. U njima se tugovalo za nesretnom ljubavi, slavilo, voljelo, smijalo, pisale pjesme, odavale tajne i važne informacije. 

Još uvijek nakon 500 godina u kafanama se slavi, pjeva, tuguje i raduje. Mjesto stvoreno za sve koji žele da barem na kratko zaborave na realnost i probleme. 

Na vodi kafana nije tipična, tradicionalna kafana. Ona predstavlja spoj dva karaketristična lokala za Beograd – splava i kafane. 

Nalazi se u ulici Ušće bb, u blizini svih drugih poznatih splavova poput Rivera, Port, Freestyler i Tag. Već dugo vremena se svrstava među kultne beogradske lokale koji godinama pripremaju žurke i koncerte koji se do kraja života pamte. 

Splav – kafana je savršen lokal za noćni provod. Od odlične muzike, pića pa do jela sa roštilja koja pripremaju leskovački kuhari. 

Na vodi kafana je uređena po uzoru tradicionalnih kafana. Ambijent ukrašavaju zidovi u cigli na kojima su fotografije najpoznatijih pjevača narodne muzike. Drveni stolovi i stolice, te neizostavni karirani stoljnaci čuvaju boemski duh u neobičnoj kafani na vodi. 

Osim tradicionalnog duha na ovom splavu je uvršten i moderan dizajn kako bi upotpunio ulogu kafane- splava. 

Na vodi kafana – rezervacije 

Rezervacije su obavezene, ali na svu sreću vrlo brzo i lako možete rezrvisati željeni stol za društvo. Uslov za rezervaciju zavisi od vrste stola. 

Nešto više novca morat ćete izdvojiti za separe gdje je uslov uzeti dvije flaše žestokog pića po izboru. Kada su gostovanja poznatih pjevača onda je uslov uzeti dvije flaše premium žestkog pića. 

Splav na vodi kafana nudi mogućnost rezervacija barskih stolova kao i visokog sjedenja. Za rezervaciju barskog stola poseban uslov ne postoji. Samo je potrebno imati minimalnu potrošnju od 5000 do 10000 u zavisnoti od programa večeri. 

Visoko sjedenje se može rezervisati ukoliko se uzme jedna flaša stranog žestokog pića ili dvije boce vina. Za dodatnu privatnost i veće društvo postoje  VIP sobe koje je potrebno rezervisati uz dvije flaše stranog žestokog pića ili tri plaše premium stranog pića. 

VIP sobe i separe su savremena doza splava u ovoj kafani koja je svakako dobro došla. Za noćne izlaske tokom zime ali i ljeta na Vodi kafana je odličan izbor. 

Vrlo često gostuju najpoznatij pjevači iz regiona, tako je je zabavan i odlična atmosfera zagarantovana. 

Radno vrijeme splava

Na vodi kafana radi od 22 sata pa sve do 5 ujutro. Splavovi Beograd su za sve koje žele u potpunosti iskušati noćnu čaroliju u ovome gradu. 

Nezaboravni ludi ljetni provodi su postali obavezan dio svakog noćnog izlaska u Beogradu. Na vama je da se zaputite u Beograd sa društvom i upoznate sve dijelove ovoga grada. Od historije, kulture i tradicije do noćnog života o kojem smo ranije pisali. 

Kažu da je kafana mjesto gdje život počinje. Svakako da se slažemo sa tom tvrdnjom ali i dodat ćemo da je ovo mjesto gdje počinju i neraskidiva prijateljstva. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *