Ljubitelji ste kafe – evo, sve sto treba da znate o kapsulama za kafu

Sigurno vam se dogodilo da ste želeli da popijete omiljenu kafu u kafiću ili kod kuće, onu direktno iz vašeg aparata za espresso, međutim niste imali dovoljno vremena. Za mlevenje zrna kafe bili ste potpuno nestrpljivi i odustali ste od ideje. A samo vam je bila potrebna još jedna mala doza kofeina. Predstavljamo vam olakšavajući product, zahvaljujući kome možete s lakoćom pripremiti uvek svežu i ukusnu kafu. 

Kapsule za kafu – utolite žeđ za kofeinom brzo

U Srbiji sve više i više postaju popularnije kapsule za kafu, nasuprot zrnima koje je potrebno samleti a zatim skuvati. Šta više, kada pomislite na kafu – u glavi vam je uvek mleveni prah, skladišten i svež. I upravo zbog toga morate da se zapitate – po čemu se kapsule za kafu toliko razlikuju od kafe koja se drugačije skladišti?

Naizgled kapsule za espresso kafu mogu delovati poput inovativnih vrećica za čaj. I baš kao i one, koriste se jednokratno. Potreban je samo aparat za kafu i jedan pritisak na dugme kako biste mogli da iskusite ukus toplog napitka koji očarava. Neki ljudi zaista uživaju u jednostavnosti njihovog korišćenja i najrazličitijim ukusima, a oni radoznali usudiće se da probaju i kafu od pečuraka. U svetu kafe, čini se da one postaju veliki trend. 

Da li kapsule za esprsso kafu mogu odgovarati svakom aparatu za espresso

Među mnoštvom marki, upotreba kapsula za kafu može postati pomalo zbunjujuća. Događa se da određene kapsule nisu kopatibilne za svaki aparat za espresso je rim veličina nije ista. No, bez obzira na to, postoji veliki broj kapsula koje se mogu upotrebljavati sa različito dizajniranim aparatima. Prilikom kupovine, potrebno je da se uverite da željene kapsule za espresso kafu odgovaraju aparatu za espresso koji imate. 

Kako se koriste kapsule za espresso kafu

Kapsule za kafu okvirno sadrže do 8 g kafe. I to je sasvim dovoljno za jedan idealni napitak. Uklopite kapsulu u držač i pritisnite dugme za pokretanje aparata kako bi se kafa slivala u šolju i odavala mirisnu aromu. Glatka i sveža kafa biće tu za samo nekoliko minuta.

Kakvi ukusi kafe postoje u kapsulama 

Možda se pitate da li je kafa koja je umetnuta u kapsule ukusna? Nalikuje li na espresso iz kafića? Znajte da ukus može biti za nijansu drugačiji usled pojačane svežine ili dodatih aroma. Kafa u kapsulama nije ustajala, niti ima bledunjav ukus. Zavisno od asortimana kojeg odaberete, ova kafa može nalikovati na tradicionalnu kafu, ili biti ispunjena slatkim i nežnim tonovima. Impresivno je dobiti priliku da popijete kafu lagane kiselosti, sa savršeno ujednačenim tonovima žitarica i voća. Ali i onu bogate mlečne teksture. Možete li da zamislite voćnu kafu na vašem stolu? Uz kapsule za kafu dobijate i ono nezamislivo, gotovo čarobno. 

Kapsule za kafu – cena delikatnih ukusa

Kada su u pitanju kapsule za espresso kafu, cena je različita. Ona zavisi od ukusa do ukusa. Ukoliko želite da uživate u dugo prženoj, gorčijoj kafi, to možete učiniti po ceni od 61,00 rsd. Nasuprot toga, za kremastu kafu od vanile biće vam potrebno 67,00 rsd. Bilo da volite karamelu, čokoladu, bademe, aromu žitarica ili nešto drugo, na raspolaganju vam stoje kapsule za kafu. Cena za neobične ukuse nije veća od 83 dinara. Pravljenje delikatne kafe ne mora više biti umetnost niti poteškoća. Ukoliko se odlučite da koristite kapsule za espresso kafu, cena je izuzetno povoljna. I isplativa za svakog. 

Požurite u obližnju radnju ili naručite putem interneta.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *