Lista stvari koje svaka žena u 30-im sebi treba da priušti

Dvadesete su godine u kojima se tražimo, obrazujemo, pronalazimo životne saputnike, izlazimo, formiramo čvrste prijateljske odnose, gradimo karijeru. Česte selidbe su u ovom periodu životna činjenica dok studiramo, prelazimo iz grada u grad i slično. Ali kada napunimo 30 godina, obično prirodno dođe spremnost za mirnijim načinom života. 

One srećnije uspevaju sebe da stambeno obezbede, ili bar da se ustale na jednom mestu u kojem će živeti. To, naravno, ne znači da se o ovakvim stvarima mora razmišljati pre 30. godine ili da postoji išta pogrešno u životu u roditeljskom domu. Ali se, baš u ovim godinama, nekako prirodno rađa potreba za osamostaljivanjem. To su godine i kada fokus sa moderne garderobe i skupih cipela prebacujemo na kućne potrepštine, kada odjednom primetimo da se naša pažnja zadržava i na lepom i kvalitetnom posuđu, a do pre nekoliko godina to nije bio slučaj. Životna zrelost neminovno takve stvari nosi sa sobom i menja prioritete. 

Prostor u kojem živimo često je odraz i našeg emotivnog i mentalnog stanja. Ako živimo u lepo uređenom domu, veća je verovatnoća da ćemo biti uspešni i srećni u drugim aspektima svog života. Ukoliko negujemo sebe i uživamo u tome, vrlo verovatno ćemo takav odnos gajiti prema životu. 

Ne može se poreći da postoje stvari koje ženama itekako mogu olakšati život i brigu o sebi. Zato smo sastavili spisak stvari koje svaka žena u 30-im sebi treba da priušti.

Nešto vredno

Zaslužujete da počastite sebe lepim stvarima. Do 30. godine svaka žena bi trebalo da poseduje nešto vredno čime je sebe nagradila – par dizajnerskih cipela, luksuznu tašnu ili komad lepog nakita. Robotski usisivač koji vam štedi vreme? Fantastični philips epilatori koji će vas osloboditi neželjenih dlačica na dug vremenski period? Zavisi od vaših interesovanja za šta ćete se odlučiti.

Kvalitetni proizvodi za negu kože

Svaka žena na svetu se bar jednom suočila sa problemima kože lica i razmišljala o tome koliko dugo će joj lice izgledati mlado i negovano. Do 30. godine trebalo bi u svoju dnevnu rutinu uvesti kvalitetne proizvode za negu kože koji će održavati osećaj svežine i elastičnosti. Ovo su godine kada nije dovoljno samo umiti se i naneti kremu koja hidrira, već treba odvojiti malo novca za tonike, serume, umivalice. 

Mali kućni aparati

Smoothiji su najbolji prijatelji zaposlene žene, a da biste napravili odlične zdrave napitke, potreban vam je i odličan blender. Onaj koji vam svako jutro lako može pripremiti ukusni smoothie koji možete poneti sa sobom na posao. Takođe, aparat za kafu je nešto što sebi treba da priuštite, znatno će vam olakšati uživanje u omiljenom napitku, a kafa iz aparata je mnogo kvalitetnija i punijeg ukusa.

Mašina za sudove

Složićete se da je vreme pranja sudova na ruke odavno prošlost. Pranje prljavog posuđa je uvek veliko opterećenje i obaveza, a kada dođete umorni sa posla sigurno ne želite da celo veče provedete u pranju i čišćenju sudova. Mašina za sudove je jedna od najvažnijih stvari koju treba da imate kod kuće. Možda na neko vreme može poremetiti vaš mesečni finansijski budžet, ali je posmatrajte kao jednokratnu investiciju koja će se vrlo brzo isplatiti. 

Biljke

Sobne biljke su fantastičan saveznik zdravog života, čiste vazduh i oplemenjuju prostor. Ako ste u dvadesetim bili od onih kod kojih ni kaktus ne uspeva, pokušajte da uložite malo truda da održite one biljke koje ne zahtevaju previše pažnje. Uostalom, negovanje biljke je odraz odgovornosti prema drugom živom biću koje će vas ispuniti zadovoljstvom.

Veliko ogledalo

Htele to da priznaju ili ne, žene su opsednute svojim izgledom. Sklone su da gledaju svoj odraz u ogledalu kad god im se za to ukaže prilika. Bilo da je to ogledanje na malom, džepnom ogledalu za šminku, izlogu ili retrovizoru automobila

Svaka staklena površina za nas je ogledalo. Stoga se ova stavka nikako ne može zanemariti, već spada u „must have“. Zato svoj dom opremite velikim ogledalom, neophodno je za šminkanje, sređivanje lica, vežbanje. 

Lepa posteljina

Sgurno je da imate u ormarima rasparene posteljine, obojene ili čak i pocepane koje za vas imaju emotivnu vrednost ili smatrate da jednostavno nije važno na ćemu ćete zaspati. Pored kvalitetnog dušeka i jastuka za dobar san, priuštite sebi par kompleta fine posteljine. Nakon napornog radnog dana, potreban vam je udoban i topao krevet, a dodatnu vrednost odmoru daće mirišljava posteljina koja izgleda skladno. Uostalom, nikad ne znate da li će neko iznenada prespavati kod vas.

Ovo je lista od nekoliko stvari koje bi definitivno trebalo da razmotrite kao potrebne. Neke od njih su zaista neophodne, dok su druge tu samo da vas podsete da cenite sebe i osećate se bolje. Vaš dom treba da odražava vaše mentalno stanje i vaše biće, a ako ga napravite takvim da u njemu apsolutno uživate, to će se odraziti na sve aspekte vašeg života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *