Kozmetički proizvodi spakovani u plastičnu ambalažu

Već duže vreme plastika ima važnu ulogu u pakovanju kozmetičkih proizvoda.  U plastičnu ambalažu su spakovani svakodnevni kozmetički proizvodi i proizvodi za ličnu higijenu, kao i nešto luksuznija i skuplja kozmetika poznatih marki.

Kozmetika se nekada ekskluzivno pakovala u staklena ili keramička pakovanja. Međutim, i ovde je plastika preuzela primat i dizajneri su se preorjentisali na plastičnu ambalažu za pakovanje nekih luksuznih kozmetičkih proizvoda.

Plastična ambalaža i njene prednosti

Mogućnosti za raznovrstan dizajn plastike su dosta velike. Od nje mogu da se prave različiti oblici i veličine. Tako nastaju kutijice različitih militraža, flašice za ulje i mleko za telo, dezodoransi, itd. Od plastike se prave posebni mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i mehanizmi za istiskivanje sadržaja.

Pored inovacija u pakovanju kao i estetike samog pakovanja, proizvođači kozmetičkih proizvoda  u plastici vide veliku praktičnost prilikom transporta. Plastična ambalaža je lagana i laka je za prenošenje.  Plastika je vrlo čvrst materijal koji je otporan na spoljne uticaje što štiti sadržaj unutar pakovanja.  Plastični proizvodi su čvrsti i nisu lomljivi.

Prednost plastike je da se u proizvodnji koristi mnogo manje plastičnog materijala nego u slučaju kada se pakovanja proizvode od nekog drugog materijala. Uz to, cena plastike je mnogo niža.

Fleksibilne plastične tube

Za proizvodnju proizvoda za ličnu higijenu u većini slučajeva se upotrebljava plastika.  Zbog svoje fleksibilnosti plastika je idealna za pravljenje tuba koje su savitljive i time mnogo lakše za upotrebu. Zato su paste za zube ili kreme za ruke u tubama praktične za korišćenje jer se iz njih jednostavno istiskuje sadržaj. Pored lake upotreba plastičnih tuba one su, takođe, higijenske jer količina koji ostane u njima ne dolazi u kontakt sa rukama korisnika.

Plastični mehanizmi za lakšu upotrebu kozmetičkih proizvoda

Plastika je laka za oblikovanje što proizvođačima daje mogućnost da uvode novine prilikom stvaranja plastičnih ambalaža za kozmetičke proizvode. To je slučaj sa mehanizmima za otvaranje i zatvaranje proizvoda, te su tako nastale plastične pumpice i sprejevi.

Ovi plastični mehanizmi se najčešće koriste kod pakovanja proizvoda za ličnu higijenu kao što su kupke, šamponi, tečni sapuni, itd. Oni utiču na bolje korišćenje i doziranje količine uzetog  sadržaja iz ambalaže.

Mini plastična ambalaža za putovanja

Poslovne žene koje mnogo putuju žele da im sredstva za ličnu higijenu i kozmetički proizvodi budu laki za nošenje i pakovanje prilikom putovanja. Danas se za ove potrebe proizvode posebne putne kolekcije mnogih kozmetičkih proizvoda.

Radi se o mini plastičnim pakovanjima koja ne zauzimaju puno mesta u putnom prtljagu, kao što su mala pakovanja šampona za kosu, mini paste za zube, pena za brijanje, maramice za skidanje šminke, i dr.

Vrsta plastike koja se koristi za pakovanje kozmetičkih proizvoda

Za pakovanje kozmetičkih proizvoda se koristi plastika tipa PP. Za pravljenje plastične ambalaže koristi se mešavina PET plastike i akrilna. U ovoj kombinaciji akrilna plastika proizvodu daje izgled stakla. Na ovaj način se dobija na estetici plastične ambalaže, a istovremeno, materijal sam po sebi nije lomljiv kao što je staklo.

U estetskom smislu proizvođači plastičnih proizvoda prave plastičnu ambalažu različitog dizajna, boja, stila i time zadovoljavaju potrebe mnogih kupaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *