Koliko će vas koštati zubni implanti?

Zubni implanti odavno nisu tabu tema i mnoge žene baš kao i muškarci pribegavaju ovom rešenju u slučaju nedostatka jednog ili više zuba. Koliko god vodili računa o higijeni zuba, kad-tad će se desiti da zubi sami od sebe počnu da ispadaju, što zbog genetike, što zbog starosti, ali daleko od toga da za to ne postoji rešenje, odnosno, daleko od toga da ne postoji način da ponovo imate „holivudski osmeh“.

Pretpostavljate, upravo iz ovih razloga su zubni implanti zapravo sve popularniji – oni su jednostavan način da povratite sjaj svog osmeha i prestanete da rukom krijete usta kad god se u društvu smejete.

Šta su zapravo zubni implanti

Zubni implantati su koren veštačkog zuba na koju se nadograđuje suprastruktura i zubna krunica koja se cementira i – eto vama novog zuba! Svi ovi elementi zajedno čine veštački zub koji se brzo i lako ugrađuje, ali je sam proces izrade nešto duži. Naime, zubni implanti funkcionišu po principu šrafa koji se ugrađuje u viličnu kost, a na koji se nakon četiri do šest meseci dodaje ostatak veštačkog zuba. Ne dajte da vas šraf uplaši. Šraf u zubnom implantu je izrađen od titanijuma koji ne samo da je u potpunosti biokompatibilan, već ima i tu mogućnost da sraste sa  viličnom kosti te budite sigurni da ovaj „dodatak“ u svojoj vilici nećete ni osetiti!

Zubni implanti su jako popularni ne samo zbog činjenice da savršeno zamenjuju nepostojeći zub (ili više njih) već i zbog toga što to rade 100% prirodno. Tačnije, veštački zub se izrađuje tako da bude verna kopija prirodnog zuba te se ni na koji način ne može uočiti da je reč o veštačkom zubu. Pre same ugradnje, sami možete da odaberete boju, veličinu i oblik implanta, dok se krunica takođe radi prema otisku, te je prirodan izgled u svakom smislu zagarantovan.

Koliko će vas koštati ugradnja implanata

Baš kao i sve u životu, i zubni implanti imaju svoju cenu koja varira u zavisnosti od kompanije koja ih proizvodi, kao i od samog načina izrade i kvaliteta. Uglavnom, cene se kreću između 300, 350 i 370 evra pa naviše, sve u zavisnoti od već pomenutih faktora. Naravno, zubni implanti verovatno jesu krupnija investicija, međutim, ono što je olakšavajuća okolnost jeste njihova trajnost – mnogo je primera koji pokazuju da jednom ugrađeni zubni implanti traju do kraja života, odnosno, decenijama!

Naravno, kako bi zubni implanti i veštački zubi generalno trajali što duže, jako je važno to kako ćete ih održavati. S obzirom na to da je reč o veštačkim „dodacima“ u vilici, čišćenje samih zuba neće biti teško, ali je jako važno da posvetite dovoljno pažnje i vremena nezi područja oko samog implanta jer ono može da bude osetljivije ali i teže za održavanje. Ako do sada niste, konac za zube morate početi da koristite jer je reč o najlakšem načinu da očistite čak i nepristupačne delove vilice i prostora između zuba.

Podrazumeva se da ćete bilo koji korak u procesu ugradnje i održavanja implanata detaljno isplanirati sa svojim stomatologom jer je to najbolja garancija da će se sve završiti i izgledati baš onako kako ste zamislili!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *