Koji su elektični bicikli najbolji?

Da li ste već planirali da kupite električni bicikl? Ako vam je ovaj e-bike na listi među najvažnijim stavkama za kupovinu ove godine, evo o čemu treba da razmišljate. Prvo promislite da li postoji potreba za električnim biciklom. Onda razmitrite koliko biste ga često vozili i na kakvo putovanje biste se uputili ovim prevoznim sredstvom?

Kakav je okvir potreban? Da li vam je neophodan okvir koji ima posebne karakteristike kao što je sklapanja ili vam je neophodan bicikl koji ima niski okvir? A koliko novca ste spremni da uložite u ovo moderno prevozno sredstvo?

Koji sve električni bicikli postoje?

E sada, pošto ste dobro razmislili i ne odustajete od kupovine bicikla, mi smo rešiči da vam predstacimo nekoliko modela koji su različitih karakteristika i koji imaju potpuno različitu namenu. Naime, na tržištu se mogu kupiti, brdski, gradski, cross električni bicikli, kao i bicikli koji se sklapaju. Nećemo vam reći koji je najbolji, jer je reč o modelima koji se u različite svrhe upotrebljavaju, ali jedno je sigorno. Koji god da električni bicikl kupite, nećete pogrešiti!

Gradski električni bicikli

Nisu samo električni trotineti napravili opštu pometnju na ulicama gradova širom sveta, već su se i  električni bicikli umešali u saobraćaj. Oni su napravljeni za vožlju gradskim ulicama, odnosno asfaltiranim putevima i ne mogu da se sklapaju. Takođe, imaju običan ili tzv. multi-speed hub menjač, svetla, blatobrane i nosače za teret. Na tržištu se čak mogu i naći modeli koji imaju niske okvire, a ovi električni bicikli namenjeni su svima kojima je ograničena pokretljivost. Dostupni su modeli koji imaju, prednji, zadnji i srednji pogon, a mogu se kupiti u različitim bojama i predviđeni su i za žene i za muškarce.

A za šumu tu je mountain bike!

Brdski električni bicikli preporučuju se svima koji vole da voze bicikle po šumskom terenu ili po putevima koji su neravni i koji nisu asfaltirani – imaju široke gume, dobre amortizere, a zahvaljujući odličnim kočnicama uživaćete u vožnji čak i za vreme loših vremenih prilika ili po terenu koji ima mnogo prepreka i neravnina. Najviše se traže modeli koji imaju trostruki prednji lančani menjač, a svaki od njih ima amortizere na prednjim vilicama, pa onda ne iznenađuje zašto se većina kupaca odluči baš za ovaj tip bicikla.

Cross za laganu i sportsku vožnju!

Cross električni bicikli predviđeni su za laganu ili za sportsku voznju, za asfaltirane površine, ali i za vožnju po laganijim neasfaltiranim terenima. Reč je o biciklu koji može odlično da posluži za sportsku vožnju, jer uz ovo prevozno sredstvo vožnja može duže da traje i da se pritom ne umorite puno. Za razliku od brdskih bicikala, na cross biciklima sedište je više uspravno, a gume su uže i samim tim manji otpor pružaju tokom vožnje. Pošto cross električni bizikli nemaju nosač za teret, blatobrane i slučnu opremu, to ga čini mnogo lakšim i jednostavnijim za vožnju.

Električni bicikli koji se sklapaju za vožnju uvek i svuda!

Lako se voze, a još lakše sklapaju. Prenosivi električni bicikli mogu da stanu u prtljažnik automobila, jer ne zauzimaju mnogo mesta, a zbog svog jednostavnog dizajna često se čuvaju i u stanovima. Ovi modeli bicikla mogu se voziti i po gradskim ulicama, ali i po neravnim terenima. A kada vam vožnja biciklom dosadi, samo ga sklopite, ubacite u prtljažnik i nastavite dalje automobilom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *