Kako dovesti svoju lepotu do izražaja

Prirodna lepota ne može trajati večno.

Potrebno je negovati sebe i čuvati svoju lepotu. Ona se mora tretirati kako bi ostala takva kakva jeste. Kozmetički saloni, maske za lice i kosu, mleko za telo i pilinzi su nešto što svaka žena treba da priušti sebi. Svakodnevna briga o sebi ne traje dugo, a puno znači. 

Kozmetički saloni i zašto su toliko bitni?

Profesionalci koji vas tretiraju u kozmetičkim salonima tačno znaju šta je vašoj koži potrebno. Kozmetički saloni zapošljavaju kozmetičare koji mogu da vam kažu koji tip kože imate i čime da je čuvate i poboljšavate. Postoje i razni tretmani lica za posebne tipove kože. Postoje i oni tretmani koji su neutralni, koji mogu za sve tipove kože i koji pomažu vašoj koži da ostane lepa i zdrava. Usluge u  kozmetičkim salonima nekada umeju da koštaju dosta, ali sve je to vredno s obzirom da dobijate dugotraju lepotu i zdravlje za uzvrat. Od kozmetičara možete da dobijete i savete za neke kreme i maske koje možete da koristite i kod kuće i koje će vam očuvati kožu. 

Kućna nega 

Negovanje lepote ne mora da bude uvek skupo. Možete da kupite maske i kreme za lice koje će vam zameniti odlazak u kozmetički salon. Na svakoj kremi piše za koji je tip kože tako da, ako znate koji je vaš možete da kupite onu koja vam odgovara. Maske za lice su super stvar koju možete da koristite svakodnevno. Imate one jednokratne, papirne maske, a imate i one koje mažete na lice. Sve maske uglavnom treba da stoje na licu od deset do dvadeset minuta, a kada ih nanesete na lice uglavnom možete i da nastavite sa poslovima koje ste do tada radili. Nanošenje maske treba da bude na čisto lice, po mogućstvu posle pilinga. Piling možete da odradite sa sodom bikarbonom. Blagim kružnim pokretima trljajte sodu bikarbonu na mokro lice i piling je gotov za par minuta. Lice isperite hladnom ili mlakom vodom, osušite ga blagim tapkanjem peškira i stavite željenu masku. Kada je prošlo vreme držanja maske na lice opet isperite lice vodom i osušite peškirom. Ovo nije skupa investicija, a mnogo će pomoći vašoj koži.

Nedeljna briga o sebi

Pored svakodnevne brige i mesečnog odlaska u kozmetički salon treba da postoje i neki nedeljni ritualni. Jednom nedeljno, na primer, nedeljom treba da odvojite par sati uveče za sebe. Stavite masku u kosu, izdepilirajte nausnice i obrve i napravite kupku ako imate kadu. Pola sada budite u vodi, pročitajte par stranica knjige ili slušajte muziku. Kada ste završili sa tim nanesite mleko za telo na ruke i noge i sačekajte da ga vaše telo upije. Pored ovoga možete jednom nedeljno da sređujete i lakirate nokte na nogama i rukama. Skinite stari i stavite novu boju laka za nokte na ruke i noge. Udovoljite sebi, relaksirajte se. Nakon dugog dana sa puno obaveza treba da se posvetite sebi. Kada deca odu na spavanje vi onda obavljajte sve ove male rituale, bićete zahvalne sebi, videćete. Kako se osećate tako i izgledate, zato uvek treba da izgledate lepo. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *