Kakav stajling odabrati za izlazak

Već imate društvo za izlazak, znate koje mesto želite da posetite, rezervisali ste svoj sto, ali jednostavno nemate ideju kako bi vaš stajling trebao da izgleda. Naravno, kao i svakom drugom prigodom, autfit se bira u zavisnosti od tipa lokacije i vrste proslave na koju ste krenuli. Tako i prilikom izlaska vaš izgled treba da bude pažljivo usklađen i do detalja isplaniran sa kafanom, klubom ili restoranom u kom ćete provesti veče. Ako nemate ideju kako bi to trebalo da izgleda, za vas smo pripremili nekoliko ideja i predloga:

Kafanska elegancija

 

Ukoliko ste se odlučile da se ovog vikenda provedete u kafani sa prijateljicama, onda odaberite neku od ovih odevnih kombinacija. U lokalima poput kafane Gaučosi se obično forsira umereno elegantni način odevanja – dakle, haljine ili pantalone u kombinaciji sa visokim potpeticama. Haljine su uglavnom u crnoj ili crvenoj boji, a prate liniju tela ili se blago šire. Mogu biti interesantnog kroja, odnosno asimetrično sečene u regiji dekoltea ili iznad kolena. Ako niste tip devojke koja voli uzane haljine, onda birajte elegantne pantalone u crnoj boji kombinovane sa originalnom majčicom ili topom. Gornji deo može biti od materijala poput čipke ili tila, a preko njega možete nositi i sako. Ceo autfit možete upotpuniti sa čoker ogrlicom uz vrat ili sa glomaznom ogrlicom ili naušnicama. Kosa je uglavnom puštena i ravna ili blago talasasta. I naravno, poslednjih godina u kafanama nezaobilazan detalj su i mačkaste naočare sa debelim crnim ramovima.

Urbano odevanje u klubu

Ako radije izlazite u klubove, onda doslovno možete pustiti mašti na volju. Dovoljno je samo da odlučite gde izaći ovog vikenda, a autfit možete osmisliti u hodu. U klubu je jednostavno sve dozvoljeno, ne postoje neka stroga pravila dres koda i ne možete mnogo da pogrešite. Naravno, prihvatljive su haljine svih boja, dezena i krojeva, ali i suknje, šorcevi i topovi. Poslednjih godina sve popularnije su karirane košulje u tamno crvenoj, bordo i plavoj boji, maštovito vezane u čvor oko struka. Ako želite da izađete iz zone komfora, onda ih nemojte kombinovati sa klasičnim farmerkama, već sa teksas šorcem ili uzanom crnom suknjom. U klubu se ne smatraju kičem čak ni suknje ili bluze sa animal printom, ali vodite računa da ostali komadi garderobe onda budu u čisto crnoj boji. Klupski provod dozvoljava i sve vrste aksesoara, poput marama, rajfova, glomaznih narukvica ili naušnica.

Otmenost u restoranu

Za mirnije tipove koji ne vole bučna mesta i fokusirani su na sopstveno uživanje i hedonizam, dobro mesto za izlazak je prefinjeni restoran sa bogatom gastronomskom ponudom. Ako se u restoranu nalazite sa svojim prijateljicama na ručku ili večeri, dovoljno je da za ovu prigodu odaberete klasične crne pantalone i satensku ili svilenu košulju sa nekim zanimljivim detaljem ili širokim rukavima. Međutim, ukoliko je u restoranu neko slavlje, odevni komadi moraju biti glamurozniji i svečaniji. Tako se možete odlučiti za uzanu maksi haljinu do poda ili eventualno preko kolena. Uz ovakve elegantne haljine obavezno birajte nakit poput biserne ogrlice ili diskretnih svetlucavih minđuša. Kombinaciji poseban pečat možete dati i minimalnom tašnicom u zlatnoj boji ili sa originalnom kopčom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *