Provedite vikend u gradovima susednih država

Gradovi naših susednih zemalja vrlo su atraktivne lokacije za kratke izlete. Iz godine u godinu, organizuju se različiti aranžmani, višednevna putovanja ili jednokratne posete. Ponuda je velika, ali i tražnja za ovakvim vidom putovanja.


Bilo da razmišljate da li da posetite Budimpeštu, Temišvar, Sarajevo, Podgoricu, Skoplje ili neki drugi grad iz susednih država, sigurno će biti pun pogodak. Spoj zimskog raspusta, godišnjeg odmora i novogodišnjeg dočeka odlično se ostvaruje putovanjem u neku od popularnih destinacija iz susedstva.

Predlozi za odličan izlet u gradovima susednih država

Među najatraktivnim gradovima za ovu vrstu putovanja širom Evrope i sveta ubrajaju se upravo i neki naši susedni gradovi. Pre svega, tu je Budimpešta, Temišvar i primorje. Čak i da se odlučite za neke druge susedne gradove, sve su popularniji i sa atraktivnim ponudama. Organizuju se putovanja od dva, tri dana, do dve, tri sedmice. Vidovi prevoza koji su raspoloživi su različititi: od minibusa, kombi prevoza, preko autobusa, do aviona.

Cene karte su različite, ali dosta povoljne s obzirom da je putovanje jednostavno, traje kratko i nije puno zahtevno na granicama. Izleti mogu da obuhvate aranžmane u kojima se zbraja mnogo poseta istorijskim, kulturnim i modernim znamenitostima. To se kombinuje sa individualnim ili zajedničkim dočekom grupe na nekom od trgova u susednim gradovima, klubovima, kafićima, restoranima, hotelima ili barovima. Iskustva zadovoljnih turista potvrđuju da su iskustva neponovljiva i neprevaziđena.

Međutim, čak i ako želite da posetite neki od gradova zapadne Evrope to možete uraditi prvo posetom nekog bližeg većeg grada u regionu odakle imaju Low Cost letovi. Na primer organizovani kombi prevoz Temišvar je odlično rešenje da uhvatite let do recimo Pariza po ceni od oko 30 evra što je i više nego povoljno.

Organizovani izlet prevoz do gradova susednih država

Prednost jednodnevnih ili dvodnevnih izleta u susednim zemljama jeste to što je odredište blizu, pa je prilično jednostavno i brzo organizovati odlazak, bez visokih finansijskih izdataka. Imate mogućnost da odlučite da li ćete da idete sopstvenim vozilom, organizovanim, ili da platite celokupan novogodišnji aranžman. Ukoliko rešite da idete autobusom, ponuda prevoznika je ogromna, sa polascima iz svih gradova, a najviše iz Beograda.

Kombi i mini bus prevoz takođe je danas sve organizovaniji i zastupljeniji ka svim gradovima u okruženju, što je odlično za sve koje vole da putuju sa manjim brojem saputnika. Pored toga, prevoz avionom takođe je u porastu. Prednosti su kratko trajanje putovanje, odlična organizacija, sjajno iskustvo leta i prilično povoljne cene, jer nisu u pitanju mnogo udaljena mesta.

Prevoz do Budimpešte

Ukoliko se odlučite da novogodišnju euforiju provedete u Budimpešti, prvo što treba da odlučite jeste kako ćete putovati do prestonice Mađarske. Međutim, to neće biti tako teška odluka, jer svi dostupni načini prevoza su vrlo organizovani u pogledu polaska, povoljni u pogledu cene i bezbedni. Autobuske linije organizuju se prvenstveno iz Beograda, ali i iz drugih većih gradova – Niša, Novog Sada, Čačka i slično.

Cena karte je oko 30 evra, u zavisnosti od prevoznika. Sa druge strane, kombi prevoz Budimpešta je dosta fleksibilniji u pogledu termina i satnice polazaka i povratka. Radi se o prevozu manjeg broja putnika, pa je dosta lakše prilagoditi se pojedinačnim potrebama, promeniti vreme ili mesto polaska, naravno ukoliko svima odgovara. Cena karte za putovanje od nekih pet časova je imeđu 30 i 35 evra u jednom pravcu. Najbrži vid prevoza je avionskim saobraćajem, odnosno letom sa aerodroma iz Beograda ili Niša. Put traje malo više od sat vremena, što je pogodno svima. Cena karte zavisi od prevoznika, kreće se od nekih 200 do 600 evra u jednom pravcu, u zavisnosti od klase, nivoa i obima usluga.

Zimski odmor pravi je trenutak da posetite neku od naših susednih država, i u okviru njih središta kulture, tradicije, mode i znamenitosti. Prevozi su odlično organizovani, kao i kompletni novogodišnji aranžmani. Budimpešta je grad koji spaja i ispunjava sve potrebe svake osobe – bez obzira na pol, starost i preferencije. Za svakoga ponešto ima zanimljivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *