zebra zavese

Ideal koji zrači dizajnom – zebra zavese

Praktičnost nikada nije izgledala lepše u domu, nego što je to uz fenomenalne zebra zavese. Uz njih je svaki enterijer lepši, moderniji i atraktivniji. Zebra zavese su vrlo funkcionalne, jer omogućavaju kontrolisanje nivoa svetlosti, a ujedno predstavljaju i zavesu koja sjajno „stoji“ svakom prozoru. Možemo reći da su zebra zavese inovacija koja je veoma brzo pronašla svoje mesto na tržištu, a zatim i u domovima i srcima potrošača. 

Cena zebra zavesa nije visoka, veoma su popularne, i imaju višestruke funkcije u domu. Često se mogu videti i u kancelarijama, kao i kafićima, restoranima i prodavnicama. Prosto su svuda oko nas, ali za to postoji veliki broj razloga, a neke od najznačajnijih dajemo u nastavku teksta. 

Zebra zavese imaju više funkcija

Jedan od razloga zašto su zebra zavese najtraženija vrsta od svih tkanina za regulisanje svetlosti i prekrivanje prozora, jeste zbog multifunkcionalnosti. Naime, one zamenjuju klasičnu zavesu, spoljnu ili unutrašnju roletnu, ali i draperije i garnišne. Sve se dobija u jednom pakovanju, bez potrebe za dodatnim delovima i drugim elementima. Zebra zavese imaju mogućnost podešavanja svetlosti od potpune intime, zatim preko prelaznih nivoa, do potpunog prodiranja sunčevih zraka i vidljivost prozora i predela. Njihova praktičnost rezultat je odličnog izuma kombinacije horizontalnih traka – providnog i dela u boji. Preklapanjem ovih pruga podešava se željeni nivo svetlosti. 

Zebra zavese se ugrađuju za svega nekoliko minuta

Očekuje se da zebra zavese budu postavljene od strane profesionalaca, ali ne čudi činjenica da se nekada kupuju samostalno i postavljaju od strane ukućana. Razlog tome je jednostavnost ugradnje, za svega nekoliko minuta. Zebra zavese mogu da budu postavljene na zid iznad prozora, u okvir rama ili na plafon. To je predmet izbora kupaca, i u zavisnosti od toga razlikuju se aluminijumski i plastični delovi rama predviđenog za ugradnju i pričvršćivanje na podlozi. Namotane u valjak, zebra zavese se jednostavno ugrađuju šafljenjem rama i postavljanjem držača za pokretanje i regulisanje nivoa svetlosti. Najnovija tehnologija iznedrila je mehanizam pokretanja uz daljinski upravljač, kao i na pritisak prekidača. 

Zebra zavese se kreiraju u velikom broju boja i dezena

Činjenica je da klasične zavese mogu biti odabrane u neverovatno velikom broju boja, sa ili bez šara, motiva i dezena. Ipak, to ne znači da zebra zavese izostaju u pogledu dizajna. Naprotiv, veoma su raznovrsne i mogu se birati nijanse i modeli kojih ima zaista mnogo. Postoje zebra zavese sa dodatnim šarama, većim ili manjim brojem pruga, ispupčenjima i udubljenjima, nepravilnim oblicima i neobičnim dezenima. Sve se kreira i stvara prema želji i meri kupaca. To je razlog što su zebra zavese veoma tražene. Pored toga, daju notu savremenosti, mode i stila svakom prostoru. Čine dom, kao i kancelariju inovativnijim, privlačnijim za život i rad, kao i fenomenalnim za boravak u prostoriji. Jednostavno, zebra zavese su savršeno osmišljene, i mogu se uklopiti u svaki stil, čak postoje i retro varijante, za obožavaoce rustičnog dizajna, tradicionalnih boja i dezena.

Zebra zavese su izum koji je osvojio veliki broj kupaca širom planete. U našoj zemlji danas su definitivno izbor broj jedan, za sve prostorije. Njihova popularnost ogleda se u bezvremenskom dizajnu, praktičnošću i jednostavnoj ugradnji u samo nekoliko koraka. Zebra zavese su mnogo više od tkanine na prozorima – deo estetike i funkcionalnosti svakog prostora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *