Gde iznajmiti stan u Kragujevcu?

Kragujevac je četvrti po veličini grad u Srbiji sa preko 150.000 stanovnika. Nekada je bio prestonica zemlje, a sada je važan univerzitetski i industrijski centar. Iako je grad veliki nema Beogradsku užurbanost, gužve i saobraćajne zastoje.

Ko to najčešće iznajmljuje stan u Kragujevcu? Koje su oblasti najinteresantnije? Na šta obratiti pažnju?

Gde studenti traže stan u Kragujevcu?

Kada je u pitanju izdavanje stanova Kragujevac je itekako atraktivna destinacija, naročito za studente jer znatno povoljnija cena kirije koja mnoge navede da fakultet upišu baš u ovom Univerzitetu.

Za mnogo mani iznos se može iznajmiti veći stan sa nekoliko kolega koji će deliti troškove i tako lakše finansijski podneti troškove. Studenti često iznajmljuju i sobe koje su takođe povoljnije nego u Novom Sadu i Beogradu.

Naselja Aerodrom, Sušica, Bubanj, Erdoglija, stanovi u centru i oko studentskog doma su najčešće popunjeni sa studentima. I roditelji su mirniji kada ostave decu u gradu u kom mogu peške da prošetaju do fakulteta, do centra, da posete jedan od brojnih parkova…

Ceo grad je dobro povezan linijama gradskog prevoza što čak i udaljenije lokacije čini atraktivnima za iznajmljivanje.

Stanovi za radnike

U Kragujevcu jača automobilska industrija, radi i čuvena Zastava oružje, ali se i otvaraju i nove fabrike koje traže kvalifikovan kadar kojeg sam grad nema dovoljno.

Radna snaga takođe traži oglase „izdavanje stanova Kragujevac“ i radije se seli u glavni grad Šumadije nego što su to u pitanju veći gradovi. Zašto? Zato što je cena iznajmljivanja povoljnija, a naselja nemaju problem sa nedostatkom parking mesta i saobraćajnih gužvi kojih ima Beograd ili veći gradovi.

Troškovi života su dosta niži pa čak i radnici sa srednjom visinom plate imaju račun da se presele i iznajme stan jer će i nakon svih troškova imati dovoljno od plate za lagodan život.

Turističko izdavanje stanova u Kragujevcu

Kragujevac je idealno turističko mesto jer poseduje bogatu kulturu, istoriju, okružen je prirodom i ima puno zelenila. Idealna je lokacija za vikend odmor i beg iz prestonice jer je povezan auto-putem što 120 km čini kratkim putovanjem.

Cena izdavanja stanova je niža nego u Vrnjačkoj Banji, a do nje iz Kragujevca možete doći za kratko vreme. I Zlatibor nije daleko, primamljiva su i etno sela u okolini, park Šumarice i odmor u blizini Gružanskog jezera.

Ovo može biti zanimljiviji i kreativno osmišljen odmor nego kada se ode u turističkomesto i boravi samo u njemu.

Kako odabrati najbolji stan?

Prilikom potrage za stanom nije dobro da se odluka donosi samo na osnovu visine kirije. Važno je da je stan opremljen upotrebljivim nameštajem, da je jasno definisano ko snosi troškove popravki i koji su uslovi za povlačenje depozita.

Ovo treba da bude definisano bilo da se stan iznajmljuje na par meseci ili par godina.

Jedan od najlepših i gradova kao stvorenih za stanovanje je definitivno Kragujevac. Tržište nekretnina je veliko i nudi stanove za izdavanje različitih struktura i cena. Odlična su solucija i za višegodišnje stanovanje radi studiranja, brzo preseljenje radi posla ili odmor u najlepšim krajevima naše zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *