Da li poznate ličnosti žive u Nišu?

Ako živite u Nišu i pitate se da li možete ili ste nekada mogli da naletite na neku poznatu osobu ovaj članak je baš za vas. Ovde ćemo pisati o nekim poznatim osobama koje su se rodile u Nišu, ali i o nekim koje su u Nišu bile zbog posla. 

Izdavanje stanova u Nišu poznatim ličnostima

Verovatno je često vlasnicima stanova koji izdaju stan da im se na vrata, kao potencijalni stanar pojavi neka poznata ličnost. Dok Niš ne zaostaje za drugim većim gradovima po broju  slavnih ličnosti koje svoju karijeru grade u Nišu i drugim poznatima su neophodni stanovi za izdavanje Nis. Stan moze da bude tražen i zbog raznih muzičkih, filmskih ili književnih festivala jer mnoge poznate ličnosti se opredeljuju baš za iznajmljivanje stana jer ne ostaju dugo u Nišu, već su došle na kratko radi posla. Zakupljivanje stanaova za izdavanje je najjeftinija opcija, jer su kupovina stana i hotelske sobe preskupe. 

 

Koje su se to poznate osobe rodile u Nišu?

S obzirom da je Niš veliki grad i da bi nam trebalo dugo da napišemo sve poznate osobe koje su se rodile u Nišu, mi ćemo napisati samo nekoliko i napisaćemo po nešto o njima. 

  1. Zoran Živković je političar koji se 1960 godine rodio u Nišu. On je trenutno gradonačelnik Niša i premijer Republike Srbije. On je nekada bio predsednik Vlade Republike Srbije, a takođe je bio i ministar unutrašnjih poslova SR Jugoslavije. 
  2. Ana Stanić je 1975. godine rođena u Nišu i ona je srpska pop-rock i dance pevačica. Sa 19 godina je počela da se bavi pevanjem u muzičkom duetu ’’Mobi Dik’’. Ona je poznata i po tome što je bila producent filma ’’Apsolutnih 100’’. Njene najpoznatije pesme su ’’Molila sam anđele’’ i ’’Obična ljubav’’.
  3. Dalibor Popović je srpski pesnik koji je 1979. godine rođen u Nišu. On piše poeziju i humanitarista je. On je takođe osnova klub ’’Vino i Grad’’ 2009. godine. On je takođe i predsednik ’’Društva književnika i književnih prevodilaca Niša’’. 

Ko je sve nekada živeo u Nišu?

Pored toga što su se mnoge poznate ličnosti rodile u Nišu, mnoge su zbog posle i došle da žive u ovom prelepom gradu. Ovde ćemo napisati nekoliko najpoznatijih. 

  1. Velimir Bata Živojinović je srpski glumac. On je glumio u pozorištu, na televiziji i u filmovima. On je, umesto obične srednje škole uporedo pohađao dve srednje glumačke škole u Nišu i Novom Sadu. Veliku slavu mu je doneo film ’’Valter brani Sarajevo’’ iz 1972. godine. Poslednji film u kome je glumio bio je ’’Led’’ iz 2012. godine u kome je glumio dedu Životija.  
  2. Goran Paskaljević je srpski reditelj, scenarista i producent koga su od druge do šesnaeste godine odgajili baba i deda u Nišu nakon razvoda njegovih roditelja. On je režirao mnoge dokumentarne i igrane filmove. Napravi je preko 30 dokumentarnih, a 13 igranih filmova. 

Mnoge poznate ličnosti dolaze u Niš samo radi mnogih festivala koje se održavaju u ovom gradu. Postoji i mnogo istorijskih ličnosti koje su rođene ili koje su živele u Nišu i koje su obogatile svojim radom ovaj grad. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *