Šta vam je potrebno za „uradi sam“ akcije u kući?

Svi nekada pomislimo da bismo možda nešto sami mogli da napravimo, da uradimo, da popravimo. Nekada jednostavno nemamo novac za majstora, nekada ne želimo da ga zovemo da nam nešto popravi, a nekada jednostavno i nemamo baš mnogo vremena da ga čekamo, već prve korake moramo sami da preduzmemo. Ipak, nekada često bivamo sami svoji majstori iz čiste radoznalosti, a to na kraju može doneti i sjajne rezultate. Tako da, ukoliko ste poželeli da budete sam svoj majstor, onda imamo nekoliko stvari za vas, a te stvari se tiču sitnica koje su vam neophodne kako biste započeli bilo koju vrstu posla. Naravno reč je o nekim osnovnim stvarima, a na sitnice morate vi sami da mislite.

Okov za nameštaj 

Okov za nameštaj čine razne sitnice, koje vam mogu biti potrebno prilikom bilo kakvih radnih akcija. U okov za nameštaj spadaju ručice za nameštaj, ručke, spojnice, vešalice, nogice, reza, šarka, zatvarači, dugmad za nameštaj, spojnice za nameštaj i slično. Sigurno je da kada ste sam svoj gazda, odnosno sve želite sami da uradite, onda nailazite na razne prepreke. Cene okova za nameštaj su gotovo zanemarljive u odnosu na njihov značaj. One čine osnovu funkcionalnosti nameštaja ali i daju estetsku vrednost nameštaju.

Ako već želite nešto sami da uradite, onda treba da naučite i kako da promenite ručice na nameštaju i kako treba da zamenite i popravite šarke i slično. Dakle, sitnice koje čine okov za nameštaj uvekt reba da imate pri ruci kada radite neku radnu akciju. Posebno ih morate imate pri ruci kada svesno i plansi popravljate nešto u kući čiji je sastavni deo okov za nameštaj. Vi od okova za nameštaj možete i početi, jer kada naučite ove stvari, znaćete da se bavite i ostalim stvarima. Na ovom videu možete videti kako ugraditi okov za nameštaj https://youtu.be/ziKubyUpfAE.

Dovoljne količine kvalitetnog lepka

Kada nešto sami želimo da napravimo, naravno da se odmah postavlja pitanje kako ćemo to da radimo, kako ćemo to da sastavimo. I naravno da sastavni deo svake radne akcije čini i lepak. Bez lepka ne može ništa. Tako da treba da nabavite dovoljne količine lepka i to različite vrste lepka, kako vam ne bi lepak nestao u toku vaše radne akcije. Zatim, pored dovoljnih količina lepka potrebno je da izaberete kvalitetan lepak, jer ne želite da nešto sedam dana nakon vaše radne akcije otpadne, da se polomi, upropasti i slično. To je ono što najmanje želite, tako da – birajte kvalitetan lepak. 

Osnovni alati, rukavice i zaštitna oprema

Prvo morate naravno da razmislite šta ćete da radite, šta ćete da pravite, popravljate i slično. Onda se nakon toga odlučujete za osnovni alat, koji kod svakog može da predstavlja nešto drugo. To je logično jer mogu biti sasvim različiti tipovi poslova u pitanju. Dakle, osnovni alat ne predstavlja za sve isti alat, to vi sami odlučujete u zavisnosti od situacije. Zatim, bilo šta da radite, bilo koja radna akcija da je u pitanju morate da imate rukavica na svojim rukama.

Dakle, ne uvek, ali trudite se da ih što češće imate, čak i kada ne rukujete sa nekim potencijalno opasnim alatom ili potencijalno opasnim supstancama. Prašina i jednostavno loši uslovi u kojima radite mogu da izazovu iritacije na vašoj koži, možete slučajno da zakačite i da se negde posečete, tako da je jako važno da uvek imate neku vrstu zaštite.

Najčešće kućnim popravkama i akcijam uradi sam se bave muškarci, mada spretnos žena u ovakvim situacijama nimalo ne zaostaje od muškaraca. Zato na našem blogu u kategoriju poslovna žena možete naći još korisnih saveta koji će vam pomoći da rešite manje kućne opravke ako Vaša jača polovina nije kod kuće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *