Zašto su instant žitarice odličan izbor za vaše dete?

Žitarice za bebe su prva nemlečna hrana koja se daje nakon prvih 4 meseca isključivog dojenja ili AD formule. I tada, kada dođe momenat za uvođenje novih ukusa, roditelji imaju veliku dilemu da li da sami pripremaju žitne kaše ili da kupe instant žitarice za bebe od 5og meseca i stariju decu.

Mi ćemo vam navesti osnovne razloge zašto je kupovna žitna mešavina odličan izbor iako je reč o gotovom proizvodu, a ne napravljeno kao domaće. Nastavite sa čitanjem…

Instant žitarice za bebe se proizvode po posebnim standardima

Kupovne žitarice za bebe se proizvode po posebnim propisima, visokim standardima koji su naročito striktni kada je u pitanju hrana za najmlađe.

Sve se prati i kontroliše, od namernica od kojih se prave žitarice za bebe, preko procesa proizvodnje do pakovanja i čuvanja na optimalnoj temperaturi. Bebe su apsolutno bezbedne jer je hrana napravljena od 100% prirodna, sastavljena od najboljih sastojaka i kombinovana da prija bebi.

Sa druge strane, svako do nas ima pirinač ili ga može kupiti za pripremu hrane za bebu, ali zapitajte se odakle je on poreklom, kako je gajena biljka, da li je to prava hrana za bebu?

Odgovor se sam nameće…

Žitne kaše sadrže brojne kvalitetne sastojke

Kada vi kod kuće spremite pirinčanu kašu, to je to – pirinčana kaša, ali kada se kupi instant mešavina, ona je obogaćena vitaminima, mineralima i probioticima tako da se hrana bolje vari i efikasnije iskoristi. Osim toga, vitamini i minerali pomažu da se mališanov organizam pravilno razvija u osetljivom periodu kada mlečna hrana nije dovoljna, a u hranu se tek uvode namernice koje će biti budući izvor vitamina i minerala.

Žitarice za bebe se sastavljaju prema uzrastu deteta, tako da ni tu nema dileme oko izbora. Kaše do 6 meseci su najčešće od palente i pirinča, a one kasnije su sa voćem, ili kombinacijom ukusa. Prava su poslastica za svako dete pa ih obožavaju u svojim obrocima.

Lakša priprema obroka

Ono što je najočitije i odmah jasno je da se žitarice za bebe pripremaju mnogo jednostavnije nego domaće kašice. I ne samo to, nema rizika od toga da priprema ne bude uspešna, svaki obrok ima idealan ukus i pripremljen je mnogo jednostavnije, najčešće sa vodom kao osnovom.

Ipak, roditeljima je ova opcija najmanje važna, ali je odlično što su najkvalitetnije žitarice za bebe ujedno i lake za pripremu, to svakako ne može da odmogne.

Prve tri godina života bebe je, kada je hrana u pitanju, vrlo važna za rast i razvoj. Sa jedne strane mališan ima rastuće potrebe za raznovrsnom hranom, a sa druge strane svaka namernica mora biti zdrava i pravilno dozirana u ishrani.

Žitarice za bebe se prve uvode, ali ostaju u ishrani i kasnije, najčešće kao jedan izuzetno hranljiv obrok. Razloga za uvođenje instant kaša ima dosta: kupovne žitarice za bebe su hranljivije od klasično spremljenih, sastojci su pažljivo birani i proizvode se od sirovina koje nisu hemijski tretirane, a ujedno se i mnogo lakše spremaju tako da svaki obrok uspe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *