Najbolji materijali za posteljinu za bebe

Trenutak kada naša beba dođe na ovaj svet je za nas najlepši trenutak. Odnosno najlepši trenutak za sve roditelje, kao i najbližu rodbinu. Tada se trudimo da bebi obezbedimo sve najbolje. Želimo da svaka sitnica bude perfektna i želimo da joj maksimalno ulepšamo svaki dan odrastanja, a posebno prve dane, kada se svi prilagođavamo – beba na novi svet, novo okruženje i mi na novog člana porodice. Kada se rode bebe su jako osetljive, što će vam i svi doktori reći. Morate da vodite računa kako ih kupate, šta koristite od kozmetike, kakvo mleko im dajete, kada ih dojite, kako ih dojite, kako ih uspavljujete, ali morate da vodite računa i o materijalima koje koristite. Kako beba najviše vremena provodi u samom kretiću, morate da joj obezbedite najbolju posteljinu za bebe.

 

Pamuk kao broj jedan

Možda će vama kao mami biti jako bitno da posteljina bude lepa, da ima pozitivne i nežne motive na sebi i da se lepo uklapa u vašu spavaću sobu. Međutim, biće vam sigurno i jako važno da vašoj bebi bude udobno. A šta to znači? Beba kada se rodi osetljiva je, sklona je iritacijama. Ne želite da se to desi. Zato je najbolje da posteljina za bebe bude od pamuka. Najvažnija stavka koja ide u prilog posteljini za bebe koja je od pamuka, jeste ta što pamuk dozvoljava koži da diše, a to je jako bitno za kožu kakvu ima beba. I ne treba bilo koji pamuk da koristite, već treba da koristiti 100% prirodni neizbeljeni pamuk. Još jedna jako važna činjenica zbog koje ćete se sigurno odlučiti za pamuk jeste ta da pamuk umiruje, tako da će vaša beba koliko toliko mirno spavati, onda kada spava. A, kao što smo rekli, u tim trenucima sve je potređeno vašoj bebi i njenom komforu.

 

Prirodni materijali

Ukoliko vam se dopadaju neke druge posteljine, a primetili ste da nisu od pamuka, obavezno proverite da li su od prirodnih materijala. Sasvim je u redu da posteljina za bebe ne bude od pamuka, ali nije u redu ukoliko za ovu svrhu kupujete materijale koji su veštački i obojeni više puta. Gledajte da to budu materijali koji su prirodni i to 100% bez previše boje.Naravno da je važno da posteljina za vašu bebu bude lepa, ali je još važnije da joj odgovara i da joj prija.

 

Zašto su svi prirodni materijali najbolji?

Prirodni materijali su i za odraslog čoveka najbolji, samo što mi naravno bežimo od toga i više gledamo da nam bude lepo. U svakom slučaju – mi smo daleko otporniji, od beba koje su tek rođene i koje nemaju ni svoj izgrađeni imunitet i moramo ih čuvati u svakom smislu. Prirodni materijali su najbolji zato što takva posteljina održava prirodnu temperaturu tela. Vašoj bebi neće biti ni pretoplo, ali ni prehladno. Poseteljina za bebe napravljena od prirodnih materijala ne izaziva nikakve iritacije. Ako niste sigurni da su u pitanju pravi prirodni materijali, prilikom kupovine posteljine za bebe kupujte belu. Tada ćete biti sigurni da nije korišćena nikakva veštačka boja. Sa druge strane i kada imate posteljinu sa bojama, može se desiti da je korišćena prirodna boja, ali to svakako morate da proverite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *