Kako ublažiti bolove kod beba prilikom nicanja prvih zubića?

Svako će potvrditi da od trenutka kada na svet dođe najmlađi član porodice nema radosnijeg dana u životu jednog roditelja. Tada se sve menja. Roditelji svoje rituale i navike prilagođavaju svojoj bebi i ona je njihov kompas. Tako da ne čudi zašto mame celu noć bdiju nad svojim detetom iako ono mirno spava. Kažu malo dete mala briga, a veliko dete velika briga.

Ipak, neko kaže da su bebe nerešiv problem sve dok ne progovore. Naravno, u svakoj šali ima malo zbilje, ali većina majki tačno oseća šta njenom detetu treba, a to isto zna i beba. Neobjašnjiva je veza koja postoji između deteta i majke, ali sve u svemu ta veza je jaka i često neraskidiva.

Prvih nekoliko meseci života bebe svakako je period privikavanja majke na potrebe svog deteta, a kako dete odrasta tako se obaveze usložnjavaju, a deca postaju sve zahtevnija. Tako je u prvoj godini života nicanje prvih zuba važan trenutak za roditelje. Kada će prvi zubić izaći, ne postoji jasno pravilo, jer svaka beba je individua za sebe, a veliku ulogu ima i genetski nasleđena predispozicija deteta u odnosu na roditelje, jer ako su roditeljima prvi zubi nikli ranije, ne bi trebalo da vas iznenadi ako se to desi i sa vašom bebom.

Svaka beba različito reaguje na bol, pa je kod neke dece nicanje zuba iziskivalo ogromne bolove, suze i nervozu i deteta, pa i roditelja, dok kod nekih drugih nije bilo mnogo buke, već se zubić samo pojavio u bebinoj vilici. Ako primetite da otiču i da su osetljive detetove desni, znajte da je vaše dete  poraslo i da je došlo vreme za prvi zubić.

Simptomi koji prethode nicanju zuba kod bebe

Treba imati u vidu da postoje neki najčešći simptomi koji se pojavljuju kod dece prilikom nicanja zuba. Ne mora da znači da će ih i vaše dete sigurno imati, ali ukoliko primetite da beba ima simptome kao kada je prehlada u pitanju, onda znajte da su zubići počeli da rastu. Ukoliko beba loše spava ili ima osip na bradi, takođe imajte na umu da su ovo mogući simptomi, kao i ako primetite da dete ima blago povišenu temperature ili kašlje i balavi. Nemojte da se uplašite ako ustanovite da vaše dete ima dijareju, jer i ona može da bude pokazatelj da su krenuli zubići, baš kao i ako dete počne da trlja obraze i proteže uši.

Prironim putem protiv bolova

Ovo su samo neki od simptoma da vreme prvih zubića nastupa kod vaše bebe, a čim ih uočite savetuje se da pokušate da ublažite te bolove. Danas najpopularniji način za umirivanje bolova jesu ćilibarske ogrlice za bebe koje služe isključivo za nošenje. Upravo ove ćilibarske ogrlice za bebe predstavljaju prirodni način za ublažavanje bolova, a ćilibar je poznat u borbi protiv upala i infekcija kada su respiratorni organi u pitanju. Više o samim ogrlicima i dostupnim modelima istih možete se informisati na ovom sajtu.

Prema istraživanjima dokazano je da ćilibarske ogrlice za bebe smanjuju upale desni, smiruju crvenilo i dovode do snižavanja temperature.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *