Hranilice za bebe za ritual porodičnog obedovanja

 

Dok su deca sasvim mala, majčino mleko ili adaptirana formula sasvim su dovoljni da zadovolje njihove osnovne potrebe za hranom. Kako vreme odmiče I beba pokazuje veće interesovanje za okolinu I oponaša svoje ukućane. Blago otvaranje ustašca krene kada stariji u njihovom prisustvu posegnu za hranom, a pravi rutuali, kao I brojne smešne situacije baš kada bebac krene sa nemlečnom hranom.

Pravila uzimanje obroka roditelji već znaju. Najbitnije je decu uobročiti, da se zna neki red, da se ne bi stalno nešto grickalo, žvakalo, koliko god se bojali da nam deca ne ostanu gladna. Ono što spada u naučena pravila ponašanja za stolom kreće od najranijih dana, već sa prvim obrocima. Zato je važno da beba ima svoje mesto. Nije nužno da to budu hranilice za bebe, ali je najpraktičnije za roditelje.

 

Hranilica booster odlično rešenje za sticanje dobrih navika prilikom obedovanja

Sam izgled hranilice nije toliko bitan koliko I njihova funkcionalnost. Za sve one koji žive u manjem prostoru odlično rešenje je hranilica buster koja zapravo ne zauzima novo mesto već se kači na trpezarijsku stolicu. Vaša beba će uvek imati svoje mesto za stolom I steći će lepe navike. Možete je postaviti tu I dok sami spremate hranu. Biće vam uvek na oku.

 

Višepoložajne hranilice za dosetljive mame

Ukoliko radite od kuće ili dosta vremena provodite u njoj, možda je rešenje za vašu bebu višepoložajna hranilica. Često je trpezarijski sto izdvojen fizički od kuhinje te višepoložajne hranilice mogu za bebu biti ne samo mesto za obroke već I za čekanje da se obrok spremi. Ukoliko je potrebno da vreme provodite u kuhinji zahvaljujući točkićima ove hranilice možete vući svuda sa sobom I tako biti stalno sa detetom, a njega animirati držanjem povrća I voća. Uz dosta priče, beba će se osećati sigurno I zadovoljno. Značaj ovih hranilica je pre svega u njihovoj mogućnosti da ukoliko se bebi prispava, oborite sedište I spokojno nastavite da radite.

 

Jednopoložajne hranilice imaju istu osnovnu funkciju kao I višepoložajne

Osnovna funkcija svih hranilica je ista, sticanje dobrih navika za vreme obroka, poput sedenja na svoje mesto, učenja kako da drži pribor za jelo, kako da uživa u zajedničkim trenucima sa ostalim članovima porodice. Obavezno operite bebi ruke pre sedanja na stolicu iako možda neće sama da koristi pribor. Ovo će biti navika značajna za ceo život. Takođe, učiće se I od ostalih ukućana lepom ponašanju za stolom što je roditeljima veoma važno. Jednopoložajna hranilica je dodatno dobra jer beba stiče naviku da za tim stolom isključivo jede, ne igra se sa hranom, već po završetku napušta stolicu I prelazi u deo za igranje. Ukoliko imate dodatnu tacnu to je samo prednost ali ne I obaveza jer sve današnje hranilice imaju tacne od kvalitetne plastike koja se lako održava. Neka beba ima I poseban pribor jer tako će uvek znati da je njen obrok spreman.

 

2 u 1 hranica za bebe I stočić za igru

Ne tako skupa, a veoma funkcionalna je 2 u 1 hranilica i stočić za igru. Obično napravljena od drveta, ova hranilica se postavi zasebno ili  uz trpezarijski sto umesto neke druge stolice a kako dete raste po potrebi se izvlači stolica I okreće sto. Za samo par trenutaka više puta na dnevnom nivou koristite obe opcije. Jednostavnog izgleda, lako se uklapa u ostali nameštaj, I podjednako je dobra I praktična za obroke I igru. Može da traje godinama I kada dete poraste I počne da koristi klasičnu trpezarijsku stolicu imaće radnu površinu za bojenje, crtanje, pisanje I druge aktivnosti.

 

Hranilice za bebe cene

Hranilice za bebe spadaju u jeftinju bebi opremu. Zapravo, mogu biti I skupa ukoliko se odlučite za poznatiji brend I veću funkcionalnost. Predlog je da vam blsike osoebe prilikom rođenja bebe neku od njih poklone, ili kasnije nabavite sami, jer vam neće trebati pre navršenog četvrtog meseca bebinog života, a u slučaju dojenja tek nakon šestog.

Za koju god hranilicu da se odlučite, birajte prema svom prostoru, pre svega. Veliki je izbor desena, boja, veličina pa obratite pažnju na dimenzije. Hranicilu možete I pozajmiti od nekoga kome ne treba, nije nužno da bude nova, više da bude vama funkcionalna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *