Zebra zavese- inovacija koja je tu da ostane

Sa sve većom popularnošću minimalističkog stila u uređenju enterijera, dizajneri konstantno nalaze nova, jednostavnija rešenja koja će u jednom komadu nameštaja ili predmeta spojiti lepo i korisno. Tako su tržištem zagospodarile zebra zavese, jednostavno i moderno rešenje za dom ili kancelariju. Svojim jedinstvenim dizajnom, ove zavese potpuno eliminišu potrebu za teškim draperijama ili roletnama koje su služile da bi se regulisala količina svetlosti u prostoriji. Osim što su izuzetno praktične, zebra zavese nude i brojne mogućnosti kada su kombinacije boja i razni dezeni u pitanju, pa zadovoljavaju individualne ukuse gotovo svih korisnika.

Kako zebra zavese funkcionišu?

Zebra zavese su spoj roletni i prozračnih zavesa koje upotpunjuju okvir prozora. Samo ime je inspirisano time što su ove zavese napravljene od traka tanjeg i debljeg platna koje se naizmenično smenjuju. Na ovaj način korisnik može kontrolisati količinu dnevnog svetla koje će ispunjavati prostoriju, ali i potpuno blokirati svetlost i tako sprečiti neželjene poglede spolja. Zebra zavese imaju tri osnovne pozicije. Mogu se urolati potpuno i tako osloboditi prostor. Mogu se i spustiti celom dužinom, što će obezbediti da svetlost prolazi kroz trake od tanjeg platna. Ukoliko je potrebno zamračiti prostoriju u večernjim satima, zebra zavese se mogu dodatno spustiti, tako da imaju funkciju draperija koje potpuno blokiraju svetlost. Ove zavese koriste jednostavan rol mehanizam koji se lako kontroliše i retko kvari. Predviđen je za dugogodišnju upotrebu bez ikakvog dodatnog održavanja. Uz to, platno od koga su zebra zavese napravljene je izuzetno izdržljivo. Pošto ne upija prašinu i mirise, nije ga potrebno često čistititi. Dovoljno je da se s vremena na vreme prebriše mikrofiber krpom i mlakom vodom. Zavese se mogu i usisati usisivačem podešenim na najnižu snagu ili paročistačem na najnižoj temperaturi. Agresivna hemijska sredstva ili snažno usisavanje mogu pogužvati platno ili oštetiti mehanizam rolanja. 

Svedeno, a efektno

Zebra zavese su među dizajnerima enterijera apsolutni favorit koji je postao sinonim modernog stila. Umesto teških tkanina koje padaju do poda i pretvaraju se u noćnu moru kada ih treba uklopiti u ostatak prostorije, ove zavese mogu biti diskretne i lako se kombinuju sa bilo kojim nameštajem ili tepihom. Kada dolaze u beloj ili bež boji, ove zavese se odično slažu sa svetlim zidovima. Za ovakav enterijer korisnici često biraju i ostale zemljane nijanse is spekra smeđih i braon boja. Ukoliko je, pak, potrebno da se u prostor unese malo boje, zebra zavese se mogu pronaći i u živim nijansama zelene, žute ili ljubičaste. U ovakvim bojama su naročito efektne ukoliko se kombinuju sa jastucima, tepisima ili ukrasima u istoj boji. Pored jednobojnih, na tržištu se mogu lako pronaći i zebra zavese u različitim dezenima, pa će se tako one svedenije, sa sitnim prugicama ili prirodnim motivima, odlično uklopiti u poslovni prostor ili dnevnu sobu dok će šareni dezeni biti idealno osveženje prilikom uređenja dečije sobe. 

Sa jedinstvenim dizajnom i praktičnom primenom, zebra zavese će se uklopiti u svačiji ukus već na prvi pogled. Uzevši u obzir da su i jako pristupačni, ne čudi što su ovi modeli zavesa sve omiljeniji među korisnicima i sve popularniji na tržištu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *