Uklapanje boje farbe za kosu i boje tena kao nepogrešiv adut stila

Bujna i sjajna kosa je simbol ženstvenosti, kako bi uvek izgledala savršeno važno je da se dobro neguje, ali i boji u nijansu koja odgovara temperamentu i pre svega u skladu je sa tenom.  Nega kose podrazumava redovno pranje kose odgovarajućim šamponom i zaštitu vlakna pakovanjem ili balzamom.

  U letnjim i zimskim mesecima,  kada je kosa izloženija oštećenjima, potrebna  je pojačana nega pakovanjem za kosu, naročito posle farbanja koje je dodatno isušuje, zato se pažljivo biraju farbe za kosu, a danas ih ima toliko mnogo u ponudi, koje su na prirodnoj bazi. 

Odabira farbe za kosu je komplikovan zadatak

Farbanje je neizostavan proces ženskog stilizovanja, a dobro je poznato da žene često menjaju stil, pa neke to učine i do sto pedeset puta tokom života. Farbanje za sobom povlači moguće isušivanje kose, jedan je od razloga što se mnoge dame u godinama, pa čak i poznate glumice poput Helen Miren i Meril Strip ne farbaju, već neguju sedu kosu.

Ipak, većina žena, čak oko 70% menja prirodnu moju kose. Za one kojima je u životu potrebna promena,  nova boja kose je ta  nova velika promena i prilika da se okrene novi list.  Zato im je neophodna dobra farba, ona kojoj veruju. Na tržištu postoji ogroman broj proizvodjača farbe za kosu, što je ponuda veća to je komplikovaniji zadatak da se odabere  farba prave formulacije koja će prvenstveno odgovarati tipu dlake, a onda je još komlikovaniji naći odgovarajuću nijansu koja, prema preporukama iskusnih stilista, treba da bude u skladu sa tenom, u tom slučaju boja kose može da učini da izgledamo i do nekoliko godina mladje. 

Dobre farbe za kosu treba da  obezbede dugotrajnu i postojanu boju, da dobro prekrivaju sede i da kosu posle farbanja  ostave sjajnom i neoštećenom. Ukoliko želite što bolju farbu za kosu, pratite odnos cene i kvaliteta, to je u ovom slučaju nepogrešivi indikator kvaliteta. 

Pratite preporuke iskusnih stilista i birajte  farbe za kosu prema boji tena

Nema žene koja ne sanja da bude poput dive sa ekrana, iako zna da se iza njenog izgleda krije često čitav tim stilista koji odlično znaju da uklope boje koje će istaknuti prirodnu lepotu. Najveći izazov je da se boja farbe za kosu uklope uz boju tena,  a da izgled ne izgubi od svoje prirodnosti. Stilisti će ženama sa svetlim kožom i hladnim podtonovima savetovati tople i svetle nijanse plave kao što je boja meda, mada u obzir dolaze i svetlosmeđe boje koje se odlično uklapaju uz ovaj ten, Za one sa svetlijom kožom i toplijim podtonovima preporučuju se pepeljaste nijanse , ali i prirodno svetle koje u sebi sadrže crvenkasti odsjaj.

Dame sa tamnijim tenom i hladnim podtonovima treba da se farbaju u crveno-smedje nijanse, pa čak i crne, dok tamnijem tenu sa toplim tonovima odgovaraju bakarne nijanse farbe za kosu, kestenjaste pa čak i mahagoni tonove. Farbanjem treba da istaknete lepotu kose, ali i lepotu lica i njegov ten, a to nije moguće ukoliko se bira nijansa koja je slična tenu, znači, bira se nijansa boje za kosu koja je suprotna podtonu kože. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *