Svetlosno uređenje doma

Ako ove varljive letnje dane provodite razmišljajući o tome da je došlo vreme da uradite nešto novo u stanu i da ga osvežite, ovo je jedini članak koji trebate da pročitate. Svi znamo da treba krečiti stanove, održavati kuće inače postaju neprijatni za život. Propadaju i zahtevaju još veća ulaganja. Takođe, svi smo upoznati sa raznovrsnim zidarskim radovima i uklapanjem novog nameštaja i kuhinje. Međutim, koliko mi znamo o svetlosnom uređenju doma? Stalno čujemo da je svetlost pomaže našim kućnim biljkama da rastu. Unosi pozitivnu energiju, a da pritom ne mrdnemo ni prstom da bismo poboljšali taj aspekt našeg života. Svetlosno uređenje doma je zahtevan posao, a ovaj članak upravo nudi odgovore na brojna pitanja u vidu rolo zavesa.

Rolo zavese

Ne. Nije potrebno da probijate zidove i pravite nove prozore. Uz pomoć rolo zavesa naučite kako da upravljate svetlošću koju dobijate. Lokacija je nebitna. Rolo zavese su izuzetno lake za montiranje i korišćenje. Rolo zavesa predstavlja najbolju zaštitu od sunca ili svetlosti uličnih lampiona. Naime, rolo zavesa se sastoji od antistatičke tkanine i mehanizma putem opruge i lančića koji joj omogućava spuštanje odnosno dizanje za najlakše korišćenje.

Danas tkanina rolo zavese može bit različitih boja. Tu nastupa vaša mašta, a i potreba.  Ono što rolo zavesu izdvaja od drugih vidova zaštite od svetlosti, jeste upravo njena antistatička tkanina. Takva vrsta tkanine usled statičkog elektriciteta odbija prašinu. Na taj način ona dugo ostaje čista, a vi imate više vremena za uživanje. Kod nas je u ponudi veliki broj  boja i dezena tako da se nećete bojati da li imaju baš u toj boji. Tkanina koja čini rolo zavesu je od poliestera.

Celokupnu ponudu rolo zavesa možete videti na sajtu Lukić Roleta, na linku.

Zašto baš rolo zavesa, a ne neka druga?

Najjednostavniji odgovor je možda zato što su jednostavne i lake za održavanje. Naravno, rolo zavese su idealne za zaštitu od svetlosti i za uređenje doma ili poslovnog prostora. Nije bitna namena prostorije, svuda se može montirati. Još jedna prednost jeste ta što rolo zavesa može da kontroliše koliko svetlosti puštate u svoje prostorije. Na taj način, kad je kiša ili tmurno vreme, rolo zavesu možete podesiti da maksimalno propušta vetlost. Ili je jednostavno podići. Za svetlije dane ili ako soba za spavanje gleda na jarko osvetljenu ulicu, rolo zavesu možete podesiti da upotpunosti blokira svetlost. Rolo zavese se obično koriste u unutrašnjosti prostorija, tik iznad prozora, na plafonu.

Međutim, prednost rolo zavese je i u tome što se ona lako može montirati i sa spoljašnje strane prozora i da pruža isti nivo zaštite od svetlosti kao da je montirana unutra, ali i od neželjenih pogleda sa ulice ili iz dvorišta. Na taj način, rolo zavesa može da služi i kao spoljna roletna. I na kraju, još jedan odgovor zašto baš rolo zavesa, a ne neka druga. Rolo zavesa se može kupiti  i sa aluminijumskom maskom. Tada rolo zavesa kao nosač koristi aluminijumske šine. Pored toga što se laki montiraju, aluminijumske šine dozvoljavaju i ugradnju elektromotora koji omogućava rukovanje rolo zavesama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *