Šta treba da znate o osnovnim tretmanima lica u kozmetičkim salonima

Kada god uđete na sajt nekog kozmetičkog salona i pogledate njihovu ponudu možda vam neće odmah biti jasno šta znači svi ti termini, odnosno nazivi za određene tretmane. Nećete znati čemu služe, ukoliko ih prethodno niste koristili. Postoji toliko mnogo tretmana lica, a svaki kozmetički salon bira one metode za koje misli su najbolje, da daju najbolje rezultate ili biraju one naprirodnije metode, efekivne metode, invazivne metore i slično. Prema tome na kraju krajeva i birate kozmetičke salone. Dakle, birate ih naravno na osnovu godina iskustva, ali i na osnovu tretmana koji primenjuju. Da biste znali šta želite, pre svega morate da znate šta je u ponudi.

Higijensko čišćenje lica

Ovo je osnovni tretman, koji je dostupan u svim kozmetičkim salonima. Moguće je da u nekim kozmetičkim salonima ima drugi naziv, ali je sigurno dostupan svuda. Ovo je osnova od koje se kreće. Naše lice, nažalost, upija mnog prljavštinu, biva oštećeno, miniseri i potkožne bubuljice su redovna pojava, kako zbog neke vrste šminke, tako i zbog raznih drugih uticaja. Na kožu lica ne utiče samo to što vi na nju nanosite, već i spoljni uticaji, a zatim i hrana koju konzumirate, a i način života koji vodite. Higijensko čišćenje lica otklanja te neke osnovne nečistoće, poput mitisera i potkožnih bubiljica i omogućava koži da malo više diše, a vama omogućava da se osećate bolje. Na ovaj način kozmetičari u kozmetičkim salonima vas pripremaju za druge tretmane lica, naravno ako ima potrebe, a jasno je da uvek ima. Nakon ovog tretmana, koji zaista ne košta mnogo, videćete promenu, a i vaša koža na licu će pod prstima imati sasvim drugačiji osećaj, biće nežnija i umirenija.

Masaže i drenaže lica i antistres tretmani lica

Postoji mnogo naziva za masažu lica i svaki kozmetički salon može da je nazove kako god želi u zavisnosti od toga šta će koristiti od proizvoda, ali i koje će metode primenjivati na vašem licu. Ovo je jedna vrlo prijatna metoda, koja će vas opustiti, koja će vam dati određenu dozu energije i u ovom tretmanu ćete zaista od početka do kraja uživati. Prvo će vam kozmetičari u kozmetičkim salonima odraditi piling, koji će, verujte mirisati neverovatno, jer je cilj da zaista uživate u svakom koraku. Zatim će vam naneti masku, kako bi vam još više opustio i umirio kožu. Maska nije univerzalna već je prilagođena vašem tipu kože. Po potrebi će koristiti i tehniku prstima kako bi vam opustila mišiće.

Mezoterapija lica

Kada je reč o ovoj vrsti tretmana lica koji se takođe primenjuje u većini salona treba reći da se ovde pored određenih preparata, kao i pored prstiju koriste i igli. Iglama se u kožu ubacuju različiti vitamini, kao i minerali, ali i koenzimi i hijaluronska kiselina. Sve ovo je toliko potrebno našem licu i našoj koži. Pored dobrog osećaja nakon ovog tretmana, videćete da vam je koža na licu zategnutija i da je hidrirana. Naravno da ćete izgledati mlađe. Ovo je jedan od onih tretmana, koji vam pomaže da izgledate mlađe, a samim tim ćete se i osećati mlađe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *